OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 30., hétfő 14:27

"Tehetséggel fel!" Jövőépítő Mentornap - Tehetségek egy asztalnál
    Budapest, 2017. október 30., hétfő (OTS) - A TDK-ért Közhasznú Alapítvány 2017 őszén új kezdeményezést indított azzal a céllal, hogy a jövő tizenéves reménységei a ma kiválóságainak útmutatásaira támaszkodva találják meg saját útjukat tehetségük itthoni kibontakoztatásához. Ennek érdekében hívta életre a "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Kört, egy különleges közösséget, amelyben a tehetséges középiskolások és a 2017-ben Pro Scientia Aranyérmes fiatal tehetségek az előttük járó, az elmúlt 30 évben Pro Scientia Aranyéremmel kitüntetett kiválóságokkal párbeszédet folytathatnak, pályájukra és hazai lehetőségeikre vonatkozó hasznos tanácsokat, útmutatást kaphatnak. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy alig néhány hét alatt több mint 240 fiatal tehetség csatlakozott a körhöz, amely folyamatosan bővül.

    A közösség tagjai számára a TDK-ért Közhasznú Alapítvány nyitóeseményt szervezett "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Mentornap címmel 2017. október 28-án, szombaton az ELTE BTK Gólyavárban.

A jövő ígéretei egy asztalhoz ülhettek az Országos Diákköri Tanács Pro Scientia Aranyérem pályázatának korábbi nyerteseivel, többek között Prof. Dr. Frei Zsolttal, az ELTE TTK Fizikai Intézet, Atomfizikai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárával, aki tagja volt annak a munkacsoportnak, amely idén Nobel-díjat kapott a gravitációs hullámok észleléséért, illetve Dr. Harsányi Szabolcs Gergővel, a KRE-BTK egyetemi adjunktusával, a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának elnökével. A kiválóságok meséltek személyes élményeikről, sikereikről, kudarcaikról, ezen keresztül mutatva be karrierútjukat, amely mintaként szolgálhat a fiataloknak.

Az eseményen Prof. Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke arra hívta a figyelmet, hogy a hazai tudományos és más szakmai lehetőségek sokféle értékes tehetség-pályát jelenthetnek a fiatalok számára.

Fotók és videók a www.tehetsegfel.hu oldalon érhetők el.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.