OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 30., hétfő 11:30

A vezető kőolaj- és földgázipari vállalatok befektetésekkel támogatják a Solidia Technologies fenntartható cement- és betontermékek bevezetését célzó innovációs tevékenységét
    Piscataway, New Jersey állam, USA, 2017. október 30., hétfő (Business Wire / OTS) - A befektetések a technológiák piaci bevezetésének támogatása révén hozzájárulnak az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentéséhez. A Solidia Technologies® ma bejelentette, hogy az OGCI Climate Investments beketetést hajtott végre a társaságban a Solidia CO2.-t alkalmazó, szabadalmaztatott cement- és betongyártási technológiája bevezetésének támogatása céljából.

    Az Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) elnevezésű kezdeményezés tíz kőolaj- és földgázipari vállalat vezérigazgatói által irányított program, amelynek keretében a cégek együttműködnek az ágazat klímaváltozás mérséklését célzó projektjeinek elindítása és megvalósítása terén. Az OGCI Climate Investments, amely a program megközelítőleg egy milliárd dollárt kitevő összegről rendelkező befektetési szervezete, olyan új technológiák kifejlesztését, bevezetését és elterjesztését támogatja, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak az üvegháhatású gázok emissziójának csökkentéséhez.

"Úgy véljük, a Solidia Technologies termékei és eljárásai ugrásszerű előrelépést jelentenek a cement- és betongyártó ágazat számára az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése és a vízfelhasználás csökkentése terén" - magyarázta az OGCI Climate Investments vezérigazgatója, Dr. Pratima Rangarajan. "Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy támogassuk a vállalatot termékei globális bevezetésében, melynek eredményeként egyre nagyobb körben terjeszthető el szén-újrahasznosítási technológiájuk alkalmazása."

A Solidia technológiái a fenntartható Solidia Cement™-en alapulnak, és a cég által kifejlesztett speciális beton, a Solidia Concrete™ utókezeléséhez víz helyett CO2 -t használnak, melynek eredményeként a karbonkibocsátás akár 70%-kal is csökkenhet, és a gyártás során felhasznált víz 60-80%-a újrahasznosíthatóvá válik. A Solidia technológiáinak a célpiacot jelentő, becslések szerint összesen mintegy 1 billió USA dollár forgalmú beton- és 300 milliárd USA dollár forgalmú cementpiacokon való megjelenése a gyártók számára jelentős költségmegtakarítás hozhat a rövidebb utókezelési idő, az alacsonyabb energia- és nyersanyagfelhasználás, a hulladékmennyiség csökkenése és a kisebb munkaigény következtében.

"Fenntartható technológiák piaci bevezetése nem lehetséges olyan befektetők támogatása nélkül, mint az OGCI Climate Investments" - fejtette ki a Solidia elnök-vezérigazgatója, Tom Schuler. "Csodálatra méltó dolognak tartom, hogy a kőolaj- és földgázipari ágazat vezetői közös erőfeszítéseket tesznek az éghajlatváltozás mérséklése érdekében. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó, technológiai áttörést képviselő megoldások bevezetésének finanszírozása iránti elkötelezettségüknek köszönhetően cégünk új termékeinek alkalmazása jóval gyorsabban terjedhet el."

A Solidia befektetői közé tartozik a Kleiner Perkins Caufield & Byers, a Bright Capital, a  BASF, a BP, a LafargeHolcim, a Total Energy Ventures és a Bill Joy.

Kövesse a Solidia-t a  www.solidiatech.com internetes oldalon, a LinkedInen, a YouTube-on és a Twitteren: @SolidiaCO2..

Az Oil and Gas Climate Initiative egy kőolaj- és földgázipari vállalatok vezérigazgatói által életre hívott kezdeményezés, melynek célja a szektor éghajlatváltozás problémájának megoldását célzó tevékenységeinek és projekjeinek irányítása. Az OGCI keretében tíz kőolaj- és földgázipari cég működik együtt az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó megoldások bevezetése érdekében. Az OGCI Climate Investments (OGCI CI) tíz év alatt 1 milliárd USA dollárt fektet be start-up vállalkozások, illetve olyan technológiák kifejlesztésének támogatásába, amelyek révén jelentős mértékben csökkenthető az üvegházhatású gázok emissziója. További információkért, kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.oilandgasclimateinitiative.com/.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171027005175/en/
Kapcsolat:
YUI+Company
Ellen Yui
301-270-8571
ellenyui@yuico.com

Forrás: Solidia Technologies

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.