OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 26., csütörtök 12:00

Halottak napja 2017
    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OTS) - A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a két leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.

    2017-ben az eseményen Hirtling István szaval verseket, Tóth Vera énekel. A közel egy órás műsort Vincze Kinga vezeti.
Három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket.
Idén a két említett temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyelet teljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

A megemlékezések helyszínei és időpontjai:
Újköztemető 53-as "szóró" parcellájában október 31-én 17:30 órakor.
Farkasréti temető Makovecz ravatalozó előtt november 1-jén 17:30 órakor.

2017-ben a halottak napi ünnepkör több napra oszlik, így várhatóan a legforgalmasabb napok a következők lesznek:
Október 28. (szombat), október 29 (vasárnap), október 30. (hétfő), október 31. (kedd) és november 1. (szerda).

Temetési rend és ügyelet
Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 28-tól november 2-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben október 28. és november 2. között ügyeletet tartunk, az ügyfélszolgálati irodák ezen a napokon 8.00 és 18.00 óra között tartanak nyitva.

Temetők nyitva tartása
A temetők október 28-tól november 2-ig 7.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva. Az Újköztemető október 23-án, és is 7.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. November 3-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30 - 17.00 óráig.

Kisbuszok
A kiemelt temetők belső forgalmának segítése érdekében az Újköztemetőben október 28-tól november 2-ig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést.
A mikrobuszok 8.00 és 17.00 óra között közlekednek igény szerint.

Gépjárműforgalom
Október 28-től november 2-ig a temetőkbe TILOS a gépjármű behajtás az Újköztemető kivételével.

Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedjük a temetőkbe, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi.

A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatóinkat arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 07.00 és 12.00 óra között keressék fel a temetőket!

Fentiek alól kivételt képez az Angeli úti és a Tamás utcai temető, ahol nincs lehetőség a gépjárműforgalomra.

Az Újköztemetőben október 23-án, valamint október 31. nyitástól november 2. temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás.

Biztonság
A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosítunk, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

Halottak napi egyházi megemlékezések további helyszínei:
Rákospalotai temető    október 28-án    13.00 órakor
Angeli úti temető:    november 1-én    15.00 órakor
Cinkotai temető    november 1-én    14.00 órakor, 15.00 órakor
Tamás utcai temető    november 1-én    17.00 órakor
Csepeli temető    november 1-én    16.00 órakor
     november 2-án    16.00 órakor
Megyeri temető    november 1-én    17.00 órakor
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.