OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 25., szerda 11:22

A hagyomány ötödször is összeköt - pénteken indul a Fölszállott a páva 5. évada
    Budapest, 2017. október 25., szerda (OTS) - Több mint ezren álltak ismét a zsűri elé - területi válogatókkal indul pénteken a Fölszállott a páva 5. évada, amelyet a Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára rendeznek meg.

    Október 27-én 20:25-től a szarvasi, 21 órától pedig a fővárosi területi válogatóról készült filmeket tekinthetik meg a Duna Televízió nézői - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-vel.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában továbbra is 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek.

A népi kultúra hagyományának megtartó, összekötő erejével már az első adásban találkozhatnak a nézők: megismerkedhetnek a bátonyterenyei Haraszti Józseffel, aki már végigélt egy Pávát - igaz, csak kísérőként. A fiatal néptáncos a gyermekpáva énekkategória-győztes ikerpárjának, Marcsinak és Julcsinak a bátyja. A 10 gyermekes család úgy tűnik kifogyhatatlan a tehetségekből: "A család egy biztos pont az életünkben, onnan kapjuk meg az alapokat az élethez. Nagyon örülök, hogy olyan neveltetést kaptam otthon, amivel az életemet egyenes háttal tudom leélni."

"Úgy tekintek rá, mintha a saját gyermekem lenne." - pénteken megismerhetik Oszlánszky Patrikot, a gyermekpáva közönségdíjasának, a nehéz sorsú Hoksz Attilának a mentorát is. Aki eddig az apró tehetség, Attila sorsáért izgult, aki a nézők és az OTP Bank jóvoltából otthont tudott vásárolni Dombrádon, most szoríthat mesterének, Patriknak is: párjával, Bulyáki Anettel nagyecsedi táncokkal áll a zsűri elé. Hogy folytatódik-e a dombrádi sikerszéria, kiderül a szarvasi területi válogató végén.

A Fölszállott a páva a teljes Kárpát-medencét képviselve, összesen hat területi válogatóval számol be az élő adásokat megelőző küzdelmekről, a filmek végén pedig kiderül, hogy kik a továbbjutók. November 17-től az élőben sugárzott elődöntők következnek, a középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Az idei széria újdonsága, hogy a mediaklikk.hu/pava oldalon az összes jelentkező produkcióját megtekinthetik az érdeklődők.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

Berecz István, aki az első évadból győztesen távozott, a gyermekek számára kiírt évadokban pedig zsűritagként vett részt a Fölszállott a pávában, most Kacsó Hanga Borbálával az ötödik évad promóciós kampányát segíti.

A Fölszállott a páva műsorvezetői ezúttal is Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.