2024. április 19. péntek

2017. október 18., szerda 09:30

A cseh Flatio középtávú ingatlanbérlet-közvetítő startup, Berlin után Budapestre is belépett
    Budapest, 2017. október 18., szerda (APA/OTS) - A Flatio középtávú ingatlanbérlet - közvetítő startup októberben kezdett lakásbérleteket kínálni Budapesten. A három csehországi város (Prága, Brno, Ostrava), továbbá Pozsony, Bécs és a júliusban megnyitott Berlin után Budapest a következő európai nagyváros, ahová az ambiciózus cseh startup továbbterjeszkedett. Weboldaluk magyar változata itt érhető el: www.flatio.hu. A Flatio Budapesten kívül októberben már Varsóban is közvetít kiadó lakásokat.

"Ausztriai, szlovákiai és csehországi tapasztalataink azt mutatják, hogy a középtávú lakhatás iránt hatalmas az érdeklődés. Tavaly május óta sikerült hat városban - Berlin, Bécs, Prága, Brno, Ostrava, Pozsony - 1 611 hónapra szállást biztosítanunk. Budapesttől csakúgy, mint Berlintől, szolgáltatásunk gyors növekedését várjuk, mivel az ingatlanbérlet modern, felesleges adminisztrációtól mentes megközelítésére építünk", magyarázza Radim Rezek, a Flatio alapítója és vezérigazgatója.

A Flatio ügyfelei többnyire külföldi vezetők, cégek, diákok, digitális nomádok, de olyan emberek is, akiknek lakásuk felújítás alatt áll, ezért ideiglenes lakhatásra van szükségük.

A Flatio vállalattal történő együttműködés a lakástulajdonosokat is érdekli. Ők, a hagyományos hosszú távú bérbeadással szemben, akár 25%-al is többet kereshetnek, mégpedig a magasabb bérleti díjak révén, melyeket nagyon kedvezően fogadnak azok a bérlők, akik korábban szállodába kényszerültek, vagy néhány havi lakhatásukat bonyolult módon kellett kezelniük. A rövid távú bérbeadással szemben a Flatio lényegesen kevesebb gondot, alacsonyabb költségeket és kevesebb ügyintézéssel töltött időt jelent a tulajdonosok számára. Az elkövetkező hetekben a Flatio célja a budapesti középtávú lakhatási kínálat legalább 500 lakásra történő emelése.

Online foglalás, mint egy szállodában, kaució nélkül
A szolgáltatás alapgondolata az ingatlan-üzletág és a legújabb technológiák összekapcsolása, amelyek révén a teljes bérleti folyamat leegyszerűsödik. A Flatio-nál nincsenek jelen az ingatlanirodák bevett sztereotípiái, mint a kaució, a személyes látogatás szükségessége, vagy a szerződés személyes aláírása. A Flatio internetes oldalán az ingatlanlátogatások a felkínált lakás virtuális megtekintésével zajlanak, mégpedig a virtuális valóságban történő barangolás, egy speciális szemüveg biztosította lehetőségével együtt. A szerződések aláírása online történik, egy egyedülálló alkalmazás segítségével a bérlők a bérleti díjat bankkártyával fizethetik. Nem utolsósorban, a Flatio weboldalán található összes lakás teljesen felszerelt, beleértve az internet - csatlakozást is.

A Flatio mögött Radim Rezek vállalkozó áll, a projekt befektetői pedig az ENERN és az INCOMMING ventures befektetői csoportok.

Érintkezés
Jan Husták, Flatio PR Manager