OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 18., szerda 09:30

A cseh Flatio középtávú ingatlanbérlet-közvetítő startup, Berlin után Budapestre is belépett
    Budapest, 2017. október 18., szerda (APA/OTS) - A Flatio középtávú ingatlanbérlet - közvetítő startup októberben kezdett lakásbérleteket kínálni Budapesten. A három csehországi város (Prága, Brno, Ostrava), továbbá Pozsony, Bécs és a júliusban megnyitott Berlin után Budapest a következő európai nagyváros, ahová az ambiciózus cseh startup továbbterjeszkedett. Weboldaluk magyar változata itt érhető el: www.flatio.hu. A Flatio Budapesten kívül októberben már Varsóban is közvetít kiadó lakásokat.

    "Ausztriai, szlovákiai és csehországi tapasztalataink azt mutatják, hogy a középtávú lakhatás iránt hatalmas az érdeklődés. Tavaly május óta sikerült hat városban - Berlin, Bécs, Prága, Brno, Ostrava, Pozsony - 1 611 hónapra szállást biztosítanunk. Budapesttől csakúgy, mint Berlintől, szolgáltatásunk gyors növekedését várjuk, mivel az ingatlanbérlet modern, felesleges adminisztrációtól mentes megközelítésére építünk", magyarázza Radim Rezek, a Flatio alapítója és vezérigazgatója.

A Flatio ügyfelei többnyire külföldi vezetők, cégek, diákok, digitális nomádok, de olyan emberek is, akiknek lakásuk felújítás alatt áll, ezért ideiglenes lakhatásra van szükségük.

A Flatio vállalattal történő együttműködés a lakástulajdonosokat is érdekli. Ők, a hagyományos hosszú távú bérbeadással szemben, akár 25%-al is többet kereshetnek, mégpedig a magasabb bérleti díjak révén, melyeket nagyon kedvezően fogadnak azok a bérlők, akik korábban szállodába kényszerültek, vagy néhány havi lakhatásukat bonyolult módon kellett kezelniük. A rövid távú bérbeadással szemben a Flatio lényegesen kevesebb gondot, alacsonyabb költségeket és kevesebb ügyintézéssel töltött időt jelent a tulajdonosok számára. Az elkövetkező hetekben a Flatio célja a budapesti középtávú lakhatási kínálat legalább 500 lakásra történő emelése.

Online foglalás, mint egy szállodában, kaució nélkül
A szolgáltatás alapgondolata az ingatlan-üzletág és a legújabb technológiák összekapcsolása, amelyek révén a teljes bérleti folyamat leegyszerűsödik. A Flatio-nál nincsenek jelen az ingatlanirodák bevett sztereotípiái, mint a kaució, a személyes látogatás szükségessége, vagy a szerződés személyes aláírása. A Flatio internetes oldalán az ingatlanlátogatások a felkínált lakás virtuális megtekintésével zajlanak, mégpedig a virtuális valóságban történő barangolás, egy speciális szemüveg biztosította lehetőségével együtt. A szerződések aláírása online történik, egy egyedülálló alkalmazás segítségével a bérlők a bérleti díjat bankkártyával fizethetik. Nem utolsósorban, a Flatio weboldalán található összes lakás teljesen felszerelt, beleértve az internet - csatlakozást is.

A Flatio mögött Radim Rezek vállalkozó áll, a projekt befektetői pedig az ENERN és az INCOMMING ventures befektetői csoportok.

Érintkezés
Jan Husták, Flatio PR Manager
+420 604 346 032
jan.hustak@flatio.cz
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.