OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. október 12., csütörtök 14:15

Új látogatottsági rekord Fraknó Várában - a 90.000dik látogatót köszöntöttük
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OTS) - A 90.000dik látogató elérésével új rekord született Fraknó Várában. Az előző évhez képest (80.000) 12,5%-al nőtt a vendégek száma, ezzel az idei minden bizonnyal a legjobban látogatott év lesz. Fraknó Vára az egyik legismertebb és legjelentősebb jelképe Burgenlandnak.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171012_001.jpg

Négy lenyűgöző kiállítás, egyedülálló és ritka kincsek várják a látogatókat. Az áprilisban nyílt időszaki tárlat, mely "Esterházy - szül. Thököly - Éva" életét mutatja be, rendkívül nagy érdeklődést keltett, főleg a szomszédos Magyarországról érkezők körében. A Hősök-kincsek-zsákmányok című állandó kiállítás keretében még november 1-ig van lehetőség bepillantani  Esterházy Éva drámai sorsába és megismerni az Esterházy családtörténet egy rég elfelejtett titkát.

Jövőre a gráci Shell Collection Magánmúzeummal közösen, egy új időszaki kiállítást tervezünk. A szenvedélyes gyűjtő és hegymászó, Hans Schell magángyűjteménye kiváló darabokat tartalmaz. Ereklyék, ládikák, kincses ládák és mindenekelőtt műkincsek melyek zárakhoz és kulcsokhoz kapcsolódnak. A vár második emeletén berendezésre kerülő új időszaki kiállítás 150 műtárgy segítségével mutatja meg a kapcsolatot a kincs és az őrzésük között.

A vár kasztellánja, Dr. Herbert Zechmeister, 90.000dik látogatóként virágcsokorral és borral köszöntötte a potsdami (D) Baumgart házaspárt. A német család az Esterházy Éva kiállítás termében virágcsokrot és bort kapott ajándékba. Baumgarték rendszeresen járnak várakba és kastélyokba, a fraknóiban először voltak. Nagyon tetszett nekik a kiállított tárgyak sokasága és állapota.

Fraknó Vára november 5-ig, 10 és 18 óra között várja a látogatókat. Ezután az Esterházy - szül. Thököly - Éva című időszaki kiállítás lebontásra kerül. A téli szezonban a megadott időpontokban lehetséges a várlátogatás (november 10-től december 17-ig, péntektől vasárnapig, 11.00, 13.00 és 15.00 órakor). A következő szezon az új időszaki kiállítással a tervek szerint 2018. március 23-án indul.

Információ és bejelentkezés
Fraknó Vára
7212 Forchtenstein
Melinda-Esterhazy-Platz 1
burg-forchtenstein@esterhazy.at
T 0043 2626 81212
esterhazy.at

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.