OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 2., hétfő 10:07

Felhívás! - Tüdő Egészsége Világnap: 2017. szeptember 25.
    Budapest, 2017. október 2., hétfő (OTS) - A Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke Dr. Kovács Gábor 2017. szeptember 25-én, a Tüdő Egészsége Világnapjának javasolt napon írta alá a Nemzetközi Tüdőgyógyász Társaságok Fóruma által összeállított Tüdő Egészsége Nyilatkozatot, a "Lung Health Charter"-t.

    A világ kilenc nagy nemzetközi tüdőgyógyász társasága több mint százezer tüdőgyógyász képviseletében ezáltal arra kötelezi el magát, hogy a jövőben erősítik a tüdőbetegségek megelőzésére, kezelésére és gyógyítására kialakított stratégiákat.

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság a média segítségével ezúton kér mindenkit arra, hogy aláírásával támogassa a tüdő egészségének megőrzéséért indított nemzetközi törekvéseket.

A Nyilatkozat a www.firsnet.org oldalon olvasható és aláírható.

A Nyilatkozat hat cikkelye a következőket fogalmazza meg:
     1.    cikkely: Az aláírók felhívják a figyelmet arra, hogy tüdő egészsége egyetemes emberi szükséglet, mely az egészségtelen levegő miatt gyakran sérül. A tiszta levegő és az egészséges tüdő az emberi egészség és jólét kulcsfontosságú tényezői. Támogatják az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési céljait, hogy csökkenjen a levegőszennyeződés miatti halálozás és megbetegedés.

     2.    cikkely: A fel nem ismert tüdőbetegségek elkerülhető halálozáshoz és kórházi kezeléshez vezetnek, szükségtelen fizikai és érzelmi terheket rónak a betegekre és családjaikra, csökkentik a betegek munkaképességét, valamint otthoni, családi és közösségi aktivitását, megnövelik az egészségügyi kiadásokat. A Nyilatkozat aláírói aktívan együttműködnek az emberekkel, az egészségügyi és kormányzati szervekkel, annak érdekében, hogy növeljék a tüdő egészségével és az elérhető, hatékony kezelési módokkal kapcsolatos ismereteket.

     3.    cikkely: Az aláírók a megelőzhető tüdőbetegségek felszámolásáért végzett munkában aktívan részt vesznek, így a gyermekkori védőoltások rendszerének globális megerősítésében, a tiszta levegő fontosságának megismertetésében és az Egészségügyi Világszervezet Dohányzás Elleni Kertegyezményének megvalósításában. Az aláírók kiemelik a gyermekkori tüdő egészség fontosságát, ami az egész életen át a tüdő egészségének az alapja.

     4.    cikkely: Az aláírók aktívan támogatnak és alakítanak ki olyan tevékenységeket, melyek azt szolgálják, hogy minden ember hozzájuthasson a tüdő egészségét szolgáló hatékony beavatkozásokhoz.

     5.    cikkely. Az aláírók egyetértenek abban, hogy támogatják a tüdő egészségével kapcsolatos tudományos kutatásokat a tüdő egészség eléréséhez és fenntartásához.

     6.    cikkely: Az aláírók egyetértenek abban, hogy minden év szeptember 25-ét a Tüdő Egészség Világnapjaként nevesítsék annak érdekében, hogy biztosítsák a tüdő egészség jelentőségének ismertségét világszerte. Kérik a közösségeket és szervezeteket, hogy támogassák a Nyilatkozatot. Szeretnék elérni, hogy világszerte 100.000 ember írja alá a dokumentumot, ezáltal kinyilvánítva támogatásukat, hogy minden embernek joga van elérni és fenntartani a tüdeje egészségét.

Amennyiben további információra vagy/és interjút szeretne készíteni, kérem hívja Prof. Dr. Horváth Ildikót a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökségi tagját a +36-30-422-6341-es telefonszámon, vagy a +36-30-922-5413 -as telefonszámon a Daylight Médiát.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.