OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. szeptember 4., hétfő 15:33

Leállhatnak az építkezések a fővárosban - Összeomlás küszöbén a közműszolgáltató - oknyomozásba kezdett a VGF Szaklap
    Budapest, 2017. szeptember 4., hétfő (OTS) - Akár az építkezések is leállhatnak a fővárosban, ha nem tudják a mérnökök időben beadni a gázterveket. Létszámhiánnyal küzd ugyanis a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., nem vehetnek fel újabb tervellenőröket, ezért a beadandó tervek mennyiségét limitálják. Az eredmény, több hetes, hónapos várakozások, időpontcsúszás, terv nélkül nem kezdhető meg a kivitelezés, melynek egyenes következménye az építkezés leállása.

    Több tervező is megkereste szaklapunkat a gáztervek beadásának nehézségei miatt. Augusztus közepétől még interneten keresztül lehetett időpontot foglalni. Volt olyan kolléga, aki csak két hónap múlva kapott időpontot. Miután a Magyar Mérnöki Kamarának jelezték a tervezők a problémát, az intézkedések hatására a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. augusztus 30-val visszavonta a rendelkezést, így a mérnököknek személyesen kell megjelenniük a Fiumei úti irodában, ahol sorszámot kötelesek húzni.  A jelenlegi állapot szerint egy tervező 5 tervet adhat be, és a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. ügyfélszolgálat 12 mérnököt fogad naponta. Ez azt jelenti, hogy egy nap 60 terv kerül a tervellenőrökhöz átnézésre, jóváhagyásra. Azonban a jelenlegi létszám mellett mindössze csak 30 tervet tudnak feldolgozni a megadott 8 napos határidővel. Az új határidőket a 157/2017. Kormányrendelet szabályozza, ami 2017. július 1-jén lépett hatályba.

Megkerestük a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. munkatársait, ahol súlyos emberhiányra, és átlagon felüli leterheltségre panaszkodtak. A megfeszített ütemű munka és túlórák mellett is folyamatos csúszásban vannak, ezért a tervek torlódnak. A Nemzeti Közművek, mint a kft. felettes szerve nem engedélyezi újabb tervellenőrök felvételét, helyette a beadható tervek mennyiségét limitálják. Ennek egyenes következménye lesz, hogy bedőlhetnek az építkezések a Fővárosban, ha ugyanis nincsenek meg határidőre a tervek, nem kezdődhet meg az építkezés, nincs használatba vételi engedély, és a 300 négyzetméter feletti épületekre építési engedély sem kapható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.