OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. augusztus 29., kedd 14:01

Az ELMŰ-ÉMÁSZ sebességet vált az e-mobilitásban (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 29., kedd (OTS) - Az ELMŰ-ÉMÁSZ döntése szerint a cég személyautó flottáját fokozatosan elektromos autókra cserélik, hozzájárulva a közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez és támogatva a magyar kormány elektromobilitási programját. A flotta szakszerű üzemeltetése érdekében a vállalatcsoport - amely több, mint ezer regisztrált elektromosautó-használót szolgál ki töltőhálózatán - a telephelyein további intelligens egyen- és váltóáramú töltőket is telepít.

    Az ELMŰ-ÉMÁSZ a mai napon ünnepélyes rendezvény keretében mutatta be a közelmúltban beszerzett elektromos autóit a vállalat Váci úti székhelyén. A rendezvényen részt vett Dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár, az ELMŰ-ÉMÁSZ tulajdonosa, az innogy részéről Martin Herrmann értékesítés ügyvezető igazgató és vendéglátóként Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ elnökasszonya. A résztvevők az eseményen megvitatták az e-mobilitás terén eddig elért eredményeket és a jövőben várható célokat és kihívásokat.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ autóflottája 15 új elektromos járművel bővül, jelentette be Marie-Theres Thiell elnökasszony, az autók beszerzését a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta. Az elnökasszony köszönetet mondott a Minisztériumnak a támogatásért és az e-Mobi Kft.-nek a pályázat hatékony és zökkenőmentes lebonyolításért. Az új autókat nem közös használatú autóként, hanem munkakörökhöz rendelt autóként fogják használni és a flotta szakszerű üzemeltetése érdekében a vállalatcsoport a telephelyein nyolc váltóáramú gyorstöltőt és három egyenáramú villámtöltőt is telepít Budapesten és vidéken. A töltőpontok egy része - Budapesten és Egerben - a külső felhasználók számára is elérhető lesz. A beruházás teljes költsége több, mint kétszáz millió forint volt, melyből a kormányzati támogatás 22,5 millió forint. Az ELMŰ-ÉMÁSZ kezdeményezése összhangban van a kormány elektromobilitási programjával, amely az elektromos autók elterjedését és egy országos töltőinfrastruktúra kiépítését célozza.

Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért- és szabályozásért felelős államtitkára beszédében kiemelte, reméli, hogy az ELMŰ példáját követve számos hazai intézmény és vállalat támogatja a jövőt és a fejlődést azzal, hogy tevőlegesen is részt vállal az elektromos autózás elterjedésében. Majd bejelentette, hogy a tapasztalatok alapján a minisztérium átdolgozta és tovább folytatja azt a pályázati rendszert, amellyel a vételár 21%-áig, maximum 1,5 millió forintig támogatást biztosít a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzéséhez.

Marie-Theres Thiell és Martin Herrmann egyaránt megerősítették, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ és anyavállalata, az innogy a magyar kormány elkötelezett partnere az e-mobilitás magyarországi fellendítésében. "Az Innogy az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező szereplő a nemzetközi e-mobilitási piacon, tekintettel arra, hogy több, mint húsz országban értékesít, telepít és üzemeltet töltőinfrastruktúrát. Az innogy IT-rendszere 5800 európai töltőpontot kapcsol hálózatba. Az ezeken keresztül vételezett energiával a felhasználók 2016-ban 30 millió kilométert tettek meg károsanyag kibocsátás nélkül." - mondta Herrmann úr.

Az új autók beszerzése már nem az első lépés az ELMŰ-ÉMÁSZ részéről az elektromobilitás terén, mivel a társaságcsoport már 2010-től aktívan kiveszi a részét a környezetbarát közlekedés támogatásából. Abban az évben avatta föl a vállalat Magyarország első közterületi töltőoszlopát a vállalat székháza előtt és már 2011-ben beszerzett három elektromos autót. Az ELMŰ-ÉMÁSZ által üzemeltetett magyarországi töltőhálózat - mely egy intelligens IT-rendszerre csatlakozik - jelenleg már 39 közterületi és 28 magánterületen működő, de az autósok számára korlátozás nélkül hozzáférhető töltőpontot számlál, melyeken keresztül havonta  több, mint 25 megawattóra energiát töltenek a regisztrált felhasználók. Az ELMŰ-ÉMÁSZ már hét éves tapasztalattal rendelkezik a helyi elektromosautó-társadalmat szolgáló, magyarországi töltőhálózatának biztonságos és megbízható üzemeltetésében és a közterületi töltés mellett vállalkozások és magánszemélyek számára is ajánl komplett töltési megoldásokat. (folyt.)



2017. augusztus 29., kedd 14:01

Az ELMŰ-ÉMÁSZ sebességet vált az e-mobilitásban (2. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 29., kedd (OTS) -

    
Az ELMŰ-ÉMÁSZ jövőbeli terveire vonatkozóan Marie-Theres Thiell kijelentette, hogy a közterületi töltőket csatlakoztatni fogják a legnagyobb európai emobilitási roaming rendszer, a Hubject platformjához, ezzel ráhelyezve Magyarországot az e-mobilitás nemzetközi térképére is. A fejlesztés révén az autósok szerte Európából az otthoni e-mobilitási szolgáltatójukon keresztül, további regisztrációs kötelezettség nélkül használhatják majd az ELMŰ-ÉMÁSZ közterületi töltőit. Emellett a vállalat e-mobilitási telefonos ügyfélszolgálata szeptember közepétől a hét minden napján, 24 órában elérhető lesz, hogy a felhasználók a nap bármely órájában számíthassanak az ELMŰ-ÉMÁSZ szakértelmére.

"A vállalat elhatározta, hogy fokozatosan elektromos autóra fogja cserélni a hagyományos meghajtású személyautóit. A jövőben esetről-esetre fogjuk megvizsgálni, hogy egy elhasználódott autót elektromos autóra tudunk-e cserélni. A töltőinfrastruktúra terén nekünk van a legkiterjedtebb hálózatunk, amelyet, köszönhetően az IT-rendszerünknek, felhasználóbarát módon tudunk üzemeltetni. A célunk az, hogy továbbra is az első számú emobilitási szakértők maradjunk Magyarországon, amely megbízható partner az önkormányzatok, vállalkozások és a magánszemélyek számára egyaránt." - jelentette ki az elnökasszony.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.