OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. augusztus 25., péntek 09:15

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Megkezdődött a XXIV. Női Horgász Világbajnokság Szolnokon
    Szolnok, 2017. augusztus 25., péntek (OTS) - A Kossuth téren csütörtök este megtartott ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a XXIV. Női Horgász Világbajnokság, ahol az Alcsi-szigeti versenypályán tizenhét ország 102 versenyzője, köztük az éremesélyesnek tartott magyar női horgász válogatott küzd meg a csapat- és egyéni világbajnoki címért. A nemzeti csapatot Magyar Gábor szövetségi kapitány és Szilvási Szilárd másodkapitány vezeti, tagjai Deli Ibolya magyar bajnok, csapatban világbajnoki bronzérmes, Gyulánszki Nikolett többszörös magyar bajnoki ezüstérmes, Hoffer Réka, magyar bajnoki ezüstérmes, Kovács Hajnalka kétszeres magyar bajnok, Rudnay Csilla magyar bajnok, Walter-Barna Diána kétszeres magyar bajnok, egyéni világbajnok.

    
Ötven évvel ezelőtt, 1967 augusztusában Dunaújvárosban rendezték meg a CIPS égisze alatt a XIV. Édesvízi Sporthorgász Világbajnokságot, mely esemény akkor mérföldkő volt a magyarországi horgászsport életében és egyben elhozta annak fellendülését is. Bő 40 évvel később, 2008 augusztusában szintén hazánk adott otthont a szolnoki, Alcsi-szigeti versenypályán egy újabb a XV. Női Horgász Világbajnokságnak, ahol a magyar csapat több ezer néző, kilátogató sporthorgász jelenlétében aranyérmet szerzett. Sikeres pályázata eredményeként, közel 10 év szünet után Magyarország, a megújult MOHOSZ most ismét horgász világbajnokságot rendezhet, ismét női kategóriában és Szolnokon, a kellemes emlékeket jelentő, jól bevált versenypályán.

A Tisza-parti megyeszékhelyen a horgászat különösen népszerű, mivel a több, mint négyszázezer regisztrált magyar horgászból csak itt évről évre mintegy tízezer ember váltja ki a szükséges engedélyeket. Maga a szabadidős, rekreációs sporthorgászat bázisára építkező, hivatalosan is sportnak elismert versenyhorgászat eredményessége pedig vetekszik a hagyományos sikersportágakkal is, mivel a versenyzők az elmúlt másfél évtizedben több tucat érmet szállítottak a különböző világversenyekről. Magyarországon mára már elismerten nemzetgazdasági jelentőségű a horgászati és horgászturisztikai ágazat, s az abban elköltött pénz mellett maga a horgász, a horgászturista is fontossá vált az állami költségvetésnek.

Sokan fogtak össze annak érdekében, hogy a világbajnokság gördülékeny, sikeres legyen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium, Szolnok megyei Jogú Város Önkormányzata mellett a "Magyar Csapat" szövetségi sporttámogatási rendszer partner cégei, valamint a jelen rendezvény eseti támogatói biztosították a nyugodt megrendezéshez szükséges pénzügyi hátteret, a segítők pedig biztosítani fogják a verseny nyugalmát és annak tisztaságát. Megtisztelő, hogy a világbajnokság fővédnöki címét dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke vállalta el. Magára a versenyre a tréningek után a szombati és vasárnapi fordulókban kerül sor, majd vasárnap este 19:00-i kezdettel a Tiszaligeti sétányon található Campus ad otthont a remélhetőleg örömteli díjkiosztó ünnepségnek.

     MOHOSZ Elnöksége

Szolnok, 2017. augusztus 25.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.