OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. augusztus 23., szerda 12:04

A Celularity, Inc. felgyorsítja a placentális vizsgálatok és terápia céljára szolgáló platform fejlesztését (1. rész)
    Warren, N.J., 2017. augusztus 23., szerda (Business Wire/OTS) - Az új biotechnológiai vállalat hozzájárulásával felgyorsul a rák, a gyulladásos és a degeneratív betegségek gyógyítását és a funkcionális regenerációt elősegítő, forradalmi újítások bevezetése - Tőke-hozzájárulás, több mint 200+ kiadott és függőben lévő szabadalom, preklinikai és klinikai fázisban lévő gyógyszerek, illetve kereskedelmi forgalomban lévő termékek különféle vállalatoktól, ideértve a Celgene Corporationt, a Sorrento Therapeutics-ot (Nasdaq: SRNE), a United Therapeutics-ot (Nasdaq: UTHR) és a Human Longevity, Inc.-et.

    
A Celularity, Inc., egy újonnan alapított biotechnológiai vállalat ma bejelentette, hogy megkezdte a sejt- és szövetregenerációs terápiák kidolgozásának felgyorsítására irányuló munkáját, melynek célja a rák és degeneratív betegségek gyógyítása terén fennálló terápiás hiányosságok megszüntetése. A Celularity már túl van az első kockázatitőke-bevonáson (ún. első, vagy "A" körös tőkebevonás), melynek során több biofarmakológiai vállalat, köztük a Sorrento Therapeutics, a United Therapeutics Corporation és a Human Longevity, Inc., valamint befektetéssel foglalkozó vállalkozók biztosítottak a cég fejlődéséhez szükséges kockázati tőkét.

A Celularity számára a cég létrehozói jelentős szellemi tulajdont, klinikai fázisban lévő termékeket, alap- és klinikai kutatási eredményeket és a fejlesztés terén szerzett kiterjedt tapasztalatokat adtak át, ideértve a következőket:
     - Több klinikai fázisban lévő immunonkológiai és regeneratív gyógyászati termék, és számos fejlesztés alatt álló és preklinikai fázisban lévő gyógyszer
     - Egy saját tulajdonban lévő allogén ("könnyen hozzáférhető") immunterápiás platform
     - 200+ szabadalom és függőben lévő szabadalmi kérelem a sejtterápia területén; jelentős szellemi tulajdon a placentális őssejtek területén
     - Teljes mértékben humán eredetű antitest-CAR konstrukciók széles köre
     - IND (kísérleti új gyógyszer) kérelem benyújtására készen álló, közös CD38 immunonkológiai programok
     - Kereskedelmi forgalomban lévő funkcionális regenerációs termékek (Biovance® és Interfyl®*), valamint fejlesztési szakaszban lévő termékek
     - Több mint két évtizedes működési tapasztalattal bíró LifeBankUSA őssejttár

Robert Hariri, MD, PhD emberi placentából kivont sejtterápiás és biológiai anyagok terén végzett úttörő munkája alapján a Celularity készen áll arra, hogy a szükséges placentális őssejtek beszerzését követően megkezdje a potenciális terápiák kidolgozását és bevezesse a lehetséges kezeléseket. Ily módon, az emberi placenta kínálta lehetőségek kiaknázásával a teljes értéklánc mentén jelentős eredményeket érhet el.

"A Celularity-t egy új biotechnológiai modellen alapuló szervezetként hoztuk létre, azzal a céllal, hogy a szükséges szakértelem biztosítása révén placentakutatási platformunk igénybe vehető legyen számos jelenleg megválaszolatlan gyógyászati/kutatási kérdés megoldására" - magyarázta a Celularity alapítója és ügyvezetője, Robert J. Hariri, MD, PhD. "Befektetőink támogatásával hozzáférhetünk kipróbált regeneratív gyógyászati technológiákhoz és szakértelemhez, és így elérhetjük azt a kitűzött célunkat, hogy forradalmian új terápiákat fejlesszünk ki halálos és gyógyíthatatlan betegségek kezelésére." Dr. Hariri korábban a Celgene Cellular Therapeutics elnökeként, tudományos vezetőjeként és ügyvezetőjeként dolgozott, és ő a Celgene által 2002-ben felvásárolt Anthrogenesis Corporation alapítója. Dr. Hariri ugyanakkor a Human Longevity, Inc. egyik alapítója is.

A Celularity létrehozásának célja a humán placenta újonnan felfedezett, számos terápiás lehetőséget kínáló, biológiailag aktív sejtpopulációinak tanulmányozása terén végzett, jelentős fejlődést elindító magvető munka eredményeinek kiaknázása. A Celularity ezekre a felhasználható biológiai anyagok etikus és megújuló forrásának számító, poszt-partum emberi placenta vizsgálatán alapuló, magántulajdonban lévő, skálázható felfedezésekre támaszkodva végzi majd munkáját. A Celularity fejlesztési programjának középpontjában egy allogén platform áll, amelynek kialakításához a cég igénybe vesz tájékozott beleegyezés alapján bevont, számos különféle kategóriába tartozó donoroktól származó, klinikailag hozzáférhető immuntoleráns sejteket és biológiai anyagokat.

Andrew von Eschenbach, MD, a Celularity igazgató tanácsának egyik alapító tagja az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletének (Food and Drug Administration [FDA]) biztosa, a National Cancer Institute (Nemzeti Onkológiai Intézet) igazgatójának nyilatkozata szerint "a Celularity alapítója, Bob Hariri által végzett úttörő munka nyomán megismerhetjük a placenta eredetű őssejteknek azokat a különleges tulajdonságait, amelyek lehetővé teszik az orvoslás számára legnagyobb kihívást jelentő degeneratív betegségek gyógyítására szolgáló biztonságos és hatékony terápiák kidolgozását." Dr. von Eschenbach hozzátette: "annak köszönhetően, hogy a Celularity az innováció regeneratív gyógyítás terén való felgyorsításására összpontosítja erőfeszítéseit, a cég hamarosan a világ számos megoldatlan gyógyászati problémájára potenciális megoldásokat kínáló sejtterápia továbbfejlesztésének motorjává válhat."

*Az Interfyl az Alliqua BioMedical, Inc. bejegyzett védjegye (folyt.)



2017. augusztus 23., szerda 12:04

A Celularity, Inc. felgyorsítja a placentális vizsgálatok és terápia céljára szolgáló platform fejlesztését (2. rész)
    Warren, N.J., 2017. augusztus 23., szerda (Business Wire/OTS) -

    
Dr. Henry Ji, a Sorrento Therapeutics elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk a Celularity létrehozásában Dr. Haririvel és tudományos csapatával, valamint olyan globális, vezető biofarmakológiai vállalatokal együttműködve, mint a Celgene, a Human Longevity Inc.és a United Therapeutics. Ismert tény, hogy a regeneratív terápiák a krónikus degeneratív betegségek széles körének gyógyítására alkalmasak lehetnek. Úgy gondoljuk, hogy az onkológiai területtel meglévő szinergiáknak köszönhetően fokozhatjuk a rosszindulatú daganatos betegségek legyőzésére irányuló erőfeszítéseinket. A Celularity birtokában lévő technológiák, gyógyszerek és erőforrások segítségével hozzájárulhatunk a Sorrento egyes kiválasztott sejtterápiás programjainak előreviteléhez, és így lehetőség nyílik az autológ sejtterápiák helyett megengedhető árú és általánosan hozzáférhető allogén sejtterápiák bevezetésére."

Amit a Celularity, Inc.-ről tudni kell…

A Celularity, amelynek központja New Jersey államban, Warren városában található, számos szabadalommal védett csúcstechnológia és jelentős szellemi tulajdon birtokában lévő biotechnológiai vállalat, amely a placenta eredetű őssejtek felhasználási lehetőségeinek kidolgozására összpontosítja erőfeszítéseit. Gyógyszerportfóliójában több mint 200 jóváhagyott vagy függőben lévő szabadalmi kérvénnyel rendelkező termék, valamint számos preklinikai és klinikai fázisban lévő gyógyszer (ideértve az allogén CAR-T/NK termékekhez tartozó CAR konstrukciókat) és több mint 100 immunterápiás licenc található, és a vállalat foglalkozik kereskedelmi forgalomban lévő biológiai anyagok és funkcionális regenerációs terápiák biztosításával is. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.celularity.com. Kövesse a Celularity-t a közösségi oldalakon: @Celularity..

Amit a United Therapeutics-ről tudni kell…

A United Therapeutics Corporation a krónikus és életet veszélyeztető betegségekben szenvedő egyének kezelésével kapcsolatos kielégítetlen gyógyászati igények megoldását szolgáló innovatív termékek kidolgozásával és kereskedelmi bevezetésével foglalkozó biotechnológiai vállalat.

Amit a Sorrento Therapeutics-ről tudni kell…

A Sorrento immunonkológiai, gyulladásos és autoimmun betegségek antitestek alkalmazásán alapuló, klinikai fázisban lévő gyógyszereket felhasználó újfajta kezelési módjainak fejlesztésére összpontosító biofarmakológiai vállalat. A Sorrento fejlesztés alatt álló legígéretesebb termékei közé tartoznak a szolid tumorok és rosszindulatú hematológiai betegségek kezelésére szolgáló immunterápiák, valamint bevezetés előtt álló fájdalomcsillapítók. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: http://sorrentotherapeutics.com

Amit a Human Longevity, Inc.-ről tudni kell…

A Human Longevity, Inc. (HLI) genom alapú egészségügyi adatok gyűjtésével és biztosításával foglalkozó vállalat, amely a világ legnagyobb és legátfogóbb, teljes genomra és fenotípusokra vonatkozó, valamint klinikai adatokat tartalmazó adatbázisának létrehozásán munkálkodik. A HLI széles körben alkalmazható számítástechnikai és gépi tanulási programokat fejleszt ki és alkalmaz az egészségügyi forradalmasítását szolgáló új felfedezések elősegítése céljából. A HLIQ Whole Genome és a HLIQ Oncology üzletágak mellett a HLI működtet egy genomkutatással foglalkozó klinikai kutatóközpontot is HLI Health Nucleus néven, amely teljesgenom-szekvenciaelemzés, a legmodernebb klinikai képalkotó módszerek és innovatív gépi tanulási megoldások, valamint válogatott személyes egészségi adatok felhasználásával igyekszik a legátfogóbb képet megalkotni az emberi egészségről. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalakra: http://www.humanlongevity.com vagy http://www.healthnucleus.com

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: http://www.businesswire.com/news/home/20170821005809/en/

Kapcsolat:
Média:
Celularity
Olivia Goodman, 212-715-1597
olivia.goodman@finnpartners.com
vagy
Sorrento Therapeutics, Inc.
Alexis Nahama, DVM, 858-203-4120
anahama@sorrentotherapeutics.com

Forrás: Celularity, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.