OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. augusztus 15., kedd 09:21

A Magyar Posta emlékbélyeg kiadásával tiszteleg a Szent László-év előtt
    Budapest, 2017. augusztus 15., kedd (OTS) - A Magyar Posta a Szent László-évet szelvényes forgalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli, amely augusztus 15-től kapható. A normál forgalmi bélyeghez kapcsolódó szelvényen a Szent László emlékév emblémája látható. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a Szent László-évre, amely jó alkalom arra, hogy a világ magyarsága megerősítse nemzeti identitását, a közép-európai térség államai pedig elmélyítsék együttműködésüket.

    I. (Szent) László 1077-től 1095-ig volt Magyarország királya. A neves Árpád-házi uralkodó a középkori lovagi eszményt testesítette meg, számos legenda született róla. 18 éves országlása alatt kiemelkedőt alkotott a törvényhozás, az egyházszervezés és a hadászat terén. A nemzeti emlékezet máig megőrizte alakját.

A 2017-es évet a Nemzetpolitikai Államtitkárság kezdeményezése nyomán a Magyar Országgyűlés Szent László emlékévvé nyilvánította. A lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulójára emlékezünk. Az emlékév rendezvényei alkalmával Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár többször hangsúlyozta, hogy Szent László személye erős kötelék Közép-Európa népei között, hiszen Lengyelországban született, Erdély védőszentje, a zágrábi püspökség alapítója és Nyitrán halt meg. Az emlékév alkalmat adhat a közép-európai térség államai számára, hogy a történelmi hagyományokra alapozva elmélyítsék együttműködésüket és elköteleződésüket a keresztény Európa jövőjének megőrzése mellett.

A Magyar Posta által kibocsátott normál forgalmi bélyeg Benedek Imre, a kapcsolódó szelvény Gábor Tamás tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült 175 000 példányban. Az újdonság augusztus 15-től kapható az elsőnapi postákon, valamint a Szent István Bazilika melletti Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.