OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. július 18., kedd 10:46

A FedEx benyújtotta a 10-K nyomtatványt a TNT Express rendszereit érintő kibertámadásra vonatkozó kiegészítő tájékoztatással együtt (1. rész)
    Memphis, Tennessee állam, USA, 2017. július 18., kedd (Business Wire/OTS) - A cég megerősítette elkötelezettségét aziránt, hogy a FedEx Express üzemi nyereségét 1,2-1,5 milliárd USA dollárral növeli a 2020-as pénzügyi évre - A FedEx Corp. (NYSE: FDX) ("FedEx") ma benyújtotta a 10-K nyomtatványon az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) ("SEC") a 2017-es pénzügyi évre vonatkozó éves jelentését. A jelentés kiegészítő tájékoztatást tartalmaz a FedEx által 2016 májusában megvásárolt cég, a nemzetközi expressz szállítmányokkal, kisebb csomagok szárazföldi szállításával és teherszállítással foglalkozó TNT Express B.V. ("TNT") nemzetközi információs rendszereit 2017 júniusában ért kibertámadásról.

    
A TNT Express ellen irányuló kibertámadás

2017. június 28-án a FedEx bejelentette, hogy a TNT működésében világszerte jelentős zavarokat okozott a Petya néven ismert kibertámadás, amely egy ukrán adózási szoftverterméken keresztül terjedő zsarolóvírust juttatott a cég számítástechnikai rendszereibe. A FedEx többi leányvállalatát egyelőre nem érinti a probléma. A TNT jelen van Ukrajnában, és használta a fertőzött szoftvert, amely lehetővé tette a vírus számára, hogy bejusson a TNT rendszereibe és titkosítsa a cég adatait. Bár a TNT működése meglehetősen megnehezedett és kommunikációs rendszerei sem működnek megfelelően, vizsgálatok szerint a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjáig a vírus behatolásának eredményeként nem kerültek illetéktelen kezekbe bizalmas adatok a TNT-ről vagy ügyfeleiről.

A FedEx a támadást követően késedelem nélkül megkezdte a TNT operatív és kommunikációs rendszereinek helyreállítását célzó lépések és a vészhelyzet esetére szolgáló program végrehajtását. A jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjában a TNT összes raktára, központja és létesítménye működőképes, és a cég legtöbb szolgáltatása rendelkezésre áll, bár az ügyfeleknek továbbra is számos esetben szolgáltatási és számlázási késedelemmel kell számolniuk, és a TNT működésének és ügyfélszolgálati tevékenységének jelentős része "kézi vezérléssel" működik. Egyelőre nem tudjuk megbecsülni, mikorra sikerül teljes mértékben helyreállítani a TNT szolgáltató rendszereit. A problémák ügyfelekre gyakorolt hatásának csökkentése érdekében a cég továbbra is alkalmazza a vészhelyzet miatt életbe léptetett intézkedéseket, és a szolgáltatások biztosítása céljára igénybe veszi mind a FedEx Express mind a TNT hálózatait.

Számítástechnikai szakértőink mindent megtesznek a cég kulcsfontosságú rendszereinek helyreállítása érdekén, és jelentős előrelépést értek el a szolgáltatási funkciók visszaállítása és az alapvető rendszerek kijavítása terén. Jelenleg a további rendszerek, mint például a pénzügyi, back-office és másodlagos üzleti rendszerek helyreállítása folyik. Egyelőre nem tudjuk pontosan megbecsülni, mennyi időt vesz igénybe a támadással érintett rendszerek vírusmentesítése, és esetleg az is megtörténhet, hogy a TNT nem fogja tudni teljes mértékben helyreállítani az összes rendszer működését, illetve visszanyerni a vírus által titkosított összes fontos üzleti adatot.

A támadás súlyossága miatt, valamint mivel meglehetősen rövid ideje történt, elsősorban a TNT működőképességének és ügyfélszolgálati rendszerének helyreállítására összpontosítjuk erőfeszítéseinket, és így még nem tudtuk teljeskörűen felmérni a támadás pénzügyi kihatásait, de feltételezhetően jelentős költségvonzattal jár. A cég nem rendelkezik kibertámadás elleni vagy egyéb olyan biztosítással, amelyet igénybe vehetne a közelmúltbeli támadás kapcsán. Bár egyelőre nem tudjuk számszerűsíteni a veszteségeket, a TNT tevékenységkiesése és a vészhelyzet elhárítására szolgáló program végrehajtásával és a megtámadott rendszerek helyreállításával kapcsolatos jelentős kiadások miatt a cég bevétele csökkent.

A kibertámadás további következményeit és az azzal járó további kockázatokat, melyek esetleg negatív irányban befolyásolhatják a cég üzleti eredményeit és pénzügyi helyzetét a 10-K jelű nyomtatványon a SEC-hez a 2017-es pénzügyi évre vonatkozóan benyújtott éves jelentésünk Vezetőségi értékelés (Management's Discussion and Analysis) címe alatt a kockázati tényezőkre vonatkozó részben ismertetjük. A pénzügyi következményeken felül a kibertámadás jelentős mértékben kihathat jövőbeli adatszolgáltatási szabályainkra és eljárásainkra, illetve a pénzügyi jelentéseinkre vonatkozó belső eljárásrendünkre.

A FedEx Express elkötelezett az üzemi nyereség 2020-as pénzügyi évre való növelése mellett

A FedEx megerősíti elkötelezettségét aziránt, hogy a FedEx Express vállalatcsoport üzemi nyereségét a 2017-es pénzügyi évhez viszonyítva 1,2-1,5 milliárd USA dollárral növeli a 2020-as pénzügyi évre, feltételezve, hogy mérsékelt gazdasági növekedés következik be és nem módosulnak a jelenleg érvényben lévő számviteli és adózási szabályok.(folyt.)



2017. július 18., kedd 10:46

A FedEx benyújtotta a 10-K nyomtatványt a TNT Express rendszereit érintő kibertámadásra vonatkozó kiegészítő tájékoztatással együtt (2. rész)
    Memphis, Tennessee állam, USA, 2017. július 18., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a vállalatról tudni kell...

A FedEx Corp. (NYSE: FDX) szerte a világon széles körű szolgáltatásokkal áll magán- és vállalati ügyfelei rendelkezésére, kezdve a szállítástól az elektronikus kereskedelmen keresztül a különféle üzleti szolgáltatásokig. Az évente mintegy 60 milliárd USA dollár árbevételt elérő vállalat integrált üzleti alkalmazásokat kínál a mindenhol nagy megbecsülésnek örvendő FedEx márkanév alatt működő, a piaci versenyfeltételek közt együttesen fellépő, együttműködő vezetőségek által irányított, operatív leányvállalatain keresztül. A már hosszú ideje a világ legelismertebb vállalatai és legmegbízhatóbb munkaadói közé tartozó cég több mint 400000 alkalmazottját folyamatosan arra ösztönzi, hogy munkájuk során a biztonságot előtérbe helyezve, a legmagasabb szintű etikai és szakmai normákat követve arra összpontosítsák erőfeszítéseiket, hogy a lehető legteljesebb mértékben kielégítsék az ügyfelek és a közösségek igényeit. További információk arról, hogyan kapcsolja össze a FedEx az embereket és a lehetőségeket szerte a világon, a következő internetes címen találhatók: about.fedex.com.

További információk és a működésre vonatkozó adatok a cég által a 10-K, 10-Qs és 8-Ks jelű nyomtatványon a SEC-hez benyújtott éves jelentésbn találhatók.

A cég honlapjának Befektetői kapcsolatok (Investor Relations) oldalán (investors.fedex.com) számos információ olvasható a FedEx-ről, beleértve a SEC-hez benyújtott dokumentumokat, továbbá a befektetők tájékoztatására szolgáló pénzügyi és egyéb adatokat. A cégünk által a Befektetői kapcsolatok oldalon közölt információk fontos információknak tekinthetők, ezért arra kérjük a befektetőket, a médiumok képviselőit és a vállalat iránt érdeklődő személyeket, hogy időnként látogassanak el a weboldalra, mivel az ott rendelkezésre álló információkat rendszeresen frissítjük és bővítjük.

A jelen sajtóközleményben foglalt egyes állítások, mint például a vezetőség jövőbeli eseményekre és pénzügyi teljesítményre vonatkozó nézeteit taglaló állítások előremutató állításoknak tekinthetők. Az előremutató állítások jellegükből eredően különféle kockázatok, bizonytalansági és egyéb tényezők tárgyát képezik, amelyek következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek a cég korábbi eredményeitől, illetve az előremutató állításokban előrevetített vagy feltételezett eredményektől. A potenciális kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a következők: a cég tevékenységi területét képező globális piacokon érvényesülő gazdasági feltételek, a FedEx Express és a TNT üzleti tevékenysége és működése előirányzott időpontra való integrálását célzó erőfeszítéseink sikere, a szállítás iránti piaci igényekben bekövetkező mennyiségi változások, az üzemanyagárak vagy valutaátváltási árfolyamok változásai, a számítástechnikai rendszereinket érintő jelentősebb fennakadások, illetve bizalmas üzleti adatok kiszivárgása és illetéktelen kezekbe kerülése, jogi eljárások következményei vagy a FedEx Ground tulajdonosaival és működtetőivel, illetve a nevükben szolgáltatásokat biztosító járművezetőkkel kapcsolatos változások, új amerikai egyesült államokbeli vagy nemzetközi kormányzati szabályok bevezetése, cégünk eredményessége az újonnan felvásárolt vállalatok hatékony működtetése, integrálása és az általuk kínált előnyök kiaknázása terén, az Amerikai Egyesült Államok Postaszolgálata (U.S. Postal Service) által nyújtott szolgáltatásokban bekövetkező fennakadások vagy változások, illetve a tevékenységét érintő változások, terrorista szervezetek tevékenysége vagy nemzetközi konfliktusok miatt fellépő kockázatok, a jelen sajtóközleményben ismertetett, TNT-t ért kibertámadás hatásai, valamint egyéb, a FedEx Corp. és leányvállalatai által kiadott sajtóközleményekben és a FedEx Corp. által a SEC-hez benyújtott jelentésekben leírt események. Az előremutató állítások kizárólag a megtételük időpontjában fennálló körülmények közt érvényesek. Cégünk nem vállal felelősséget semmiféle előremutató állítás új információk felmerülése, jövőbeli események bekövetkezése vagy egyéb okok miatti frissítésére vagy módosítására.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170717005594/en/

Kapcsolat:
FedEx Corp.
Médiakapcsolatok:
Patrick Fitzgerald, 901-818-7300
vagy
Befektetői kapcsolatok:
Mickey Foster, 901-818-7468

Forrás: FedEx Corp.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.