Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2017. július 7., péntek 10:05 |
Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára |
|
Gödöllő, 2017. július 7., péntek (OTS) - A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit. |
Magyarországon a pálinka reneszánsza és a sörforradalom után a
kézműves édesipari termékek is egyre népszerűbbek a fogyasztók
körében, és ma már otthon is sokan kísérleteznek minőségi trüffelek,
bonbonok, táblás csokoládék előállításával. Ennek ellenére maga az
iparág szakemberhiánnyal küzd.
A Budai Campuson lévő Élelmiszertudományi Karon több évtizedes
tudományos háttér, számtalan releváns kutatás alapozta meg a 2017
szeptemberében induló Csokoládé-, kávé- és teakészítő mester
szakmérnök/szaktanácsadó képzést. A gyakorlatorientált képzésben 7
különböző tanszék oktatói mellett mestertanárként jelentős szerepet
játszanak a vállalati szakemberek, akik többek között olyan cégektől
érkeztek, mint a Szamos, a ChocoMe, a Goodwill, vagy éppen a Jacobs
Douwe Egberts és a Starbucks. A képzés kiemelt partnere a Magyar
Édességgyártók Szövetsége.
A munka mellett elvégezhető, levelező tagozaton induló 4 féléves
posztgraduális képzés a szakemberek mellett a csokoládé, a kávé és a
tea iránt hobbiszinten érdeklődő fogyasztókat is várja, akik számára
nemcsak az előállítási technikák, hanem a szakszerű kóstolás,
minősítés és az érzékszervi bírálat is hasznos ismereteket
jelenthetnek.
További információ és jelentkezés: http://csokoladekavetea.hu/
A képzés gazdasági és tanulmányi felelőse: Dr. Temesi Ágoston egyetemi adjunktus Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Tel.: 06-20-418-3159
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|