2024. április 19. péntek

2017. június 9., péntek 17:03

Éjjeli féreg a Petőfi TV vasárnapi filmklubjában
    Budapest, 2017. június 9., péntek (OTS) - Ahogy már megszokhattuk, magas színvonalú, friss és aktuális hazai dokumentumfilmekkel várja hétvégente a Duna World csatorna a közmédia nézőit. Most szombaton negyed öttől Surányi Z. András filmjét a Rézangyalok című magyar filmet sugározza a csatorna. A film a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő fiatalok iskolai alulteljesítését és lemorzsolódásának súlyos problémáját járja körbe. Vasárnap egy igazi telitalálat, az Éjjeli féreg mutatkozik be a Petőfi TV-n.

Amennyiben lemaradt volna csütörtökön, nézze újra szombaton 16.25-től a Tóth János első évadának 14. részét. Délután öttől bozsoki ízekkel, fogásokkal készül a Gasztroangyal, majd este fél nyolctól érkezik az Egynyári kaland második évadának legújabb része a Duna műsorára, amit 22.10-től Alan Rickman és Kate Winslet főszereplésével  A virág románca című angol romantikus film követ  a Duna csatornán.
     Életrajzi ihletésű dokumentumfilmmel vár mindenkit szombaton 19.35-től az M5 csatorna. A Virtuóz című magyar alkotás Cziffra György zongoraművész fordulatokkal teli életét és karrierjét mutatja be, aki az angyalföldi nyomornegyed csodagyerekéből és a füstös pesti lokálok bárzongoristájából Párizsban a század egyik leghíresebb zongoravirtuózává vált.
     A Petőfi TV szombat este hozza a kötelező koncerteket, 22.40-től az East zenél országszerte, majd őket követi a Fidlar éjféltől az ifjúsági csatorna műsorán. A koncertek után éjjel egy órától amerikai krimi érkezik: Nem írnek való vidék a PTV műsorán.
     Vasárnap délután negyed hattól amerikai westernfilmmel készül az M3 csatorna. Az Aki lelőtte Liberty Valance-t című film főszerepében Vera Miles, John Wayne, Lee Marwin és James Stewart. A Duna World 16.20-tól a Békebeli Budapest című dokumentumfilmmel várja a közmédia nézőit. A kulturális M5 adó esti mozija a Hétköznapi titkaink c. norvég-francia-dán-amerikai koprodukció, amit eredeti nyelven, magyar felirattal láthatnak nézőink. A Petőfi TV vasárnapi filmklubja az Éjjeli féreg című amerikai alkotást mutatja be Jake Gyllenhaal főszereplésével, görbe tükröt tartva az amerikai médiaálomnak.

MTVA Sajtóosztály