OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. június 3., szombat 13:22

Az MTVA közleménye
    Budapest, 2017. június 3., szombat (OTS) -

    Kovács Gézát választották az Európai Előadóművészeti Munkáltatók Ligája elnökének

Az Európai Előadóművészeti Munkáltatók Ligája (Pearle*) hétvégi 53. tisztújító közgyűlésén, melyet Koppenhágában az Operában tartottak, ellenszavazat nélkül a szervezet elnökévé választották Kovács Gézát, a Magyar Rádió Zenei Együttesek ügyvezető igazgatóját, a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének elnökét.

Kovács Géza Rolf Bolwint, a Német Színházak és Zenekarok Szövetségének igazgatóját váltja ezen a poszton, aki 2015 óta töltötte be az elnöki tisztséget. Az újdonsült elnök, a Pearle* végrehajtó bizottságának 2000 óta tagja.

A Pearle* több mint 10.000 európai előadóművészeti szervezetet képvisel. Egyedüli magyarországi tagszervezete 1996 óta, a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége, amelynek Kovács Géza 1994 óta elnöke.

"A Pearle* munkáltatók baráti közösségéből az egyik legerősebb lobbiszervezetté nőtte ki magát az elmúlt két évtizedben, mára megkerülhetetlenné vált a területet érintő EU-s szabályozás és jogalkotás folyamatában. Már nem születhet olyan direktíva vagy uniós törvény az előadóművészetekkel kapcsolatban, amelyet a Pearle* ne véleményezne" - mondta el Kovács Géza.

Kovács Géza 2017 márciusa óta igazgatja a Magyar Rádió Zenei Együtteseket, 1995-től a Magyar Állami Hangversenyzenekar, majd a Nemzeti Filharmonikusok vezetője volt.

További információ: http://pearle.ws/

     kiadó: MTVA-sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.