OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. június 1., csütörtök 10:00

Megszűnik a Debreceni Egyetem és a Kaáli Intézet együttműködése
    Budapest, 2017. június 1., csütörtök (OTS) - A Debreceni Egyetem Klinikai Központja (DEKK) 15 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a lombik-bébi programjukat egy olyan szolgáltatóval szeretnék végeztetni, amely erre a területre specializálódott és elég tőkeerős ahhoz, hogy ellátás tárgyi és személyi feltételeit biztosítsa. Közbeszerzés útján kiírt pályázatuknak a Kaáli Intézet lett a győztese.

    A Kaáli Intézet 2003-ban azonnal megteremtette a legmagasabb színvonalú ellátás feltételeit. A hálapénz nélküli, TB-támogatott lombikbébi kezelések rendkívül népszerűek lettek a betegek körében. A Kaáli Intézet az eltelt másfél évtized alatt a megnövekedett igényt többször jelezte a DEKK felé, de tudomásuk szerint az Egyetem nem kapott többlettámogatást arra, hogy Kelet-Magyarországon is több gyerek születhessen lombikbébi módszerrel.

Néhány hete telefonon közölte a DEKK képviselője a Kaáli Intézettel, hogy bár a DEKK kifejezetten elégedett a Kaáli Intézet 15 éves munkájával és teljesítményével, de - a magánszolgáltatók igénybevételének jelenlegi megítélése miatt - nincs lehetőségük a szerződés meghosszabbítására vagy újabb közbeszerzés kiírására.

A Kaáli Intézet debreceni telephelyének 2017. december 31-én jár le a szerződése. A már régóta előjegyzett betegek kezeléseit elvégzik, de új betegeknek már nem adnak időpontot első konzultációra sem. Az Egyetem nem közölte sem a betegekkel, sem a Kaáli Intézettel, hogy milyen formában fogja működtetni a lombikbébi programját, ezért a betegek elvándorlása már megkezdődött a régióból. A Kaáli Intézetet felelősséggel tartozik a hozzá forduló meddő párok folyamatos ellátásának biztosításáért, ezért a Debrecenben jelentkező meddő betegeket a Kaáli Intézet más városban lévő telephelyeire irányítják, ahol az eddig megszokott magas színvonalú ellátást biztosítják nekik.

Budapest, 2017 június 1.

Kaáli Intézet
30 251 1360
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.