2017. október 20. péntek

2017. május 18., csütörtök 10:42

Múzeumok a kertben - kertek és múzeumok - 22. Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban és Múzeumkertben
    Budapest, 2017. május 18., csütörtök (OTS) - Az idei majálison több mint százhúsz múzeum és kiállítóhely képviselteti magát az ország különböző részeiből. 2017. május 20-án és 21-én minden értelemben kizöldül a belvárosi Múzeumkert. Az évről évre megújuló tudásgyarapító piknik virágos bulihangulatát várhatóan 40 ezer látogató élvezi majd.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Először mutatkozik be a Majálison többek között a Bodrogközi Múzeumporta, a Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a Felpéci Tájház, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum.

Idei újdonság a Műtárgysétány, amellyel a múzeumok az MNM épületébe is beköltöznek. A Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását. Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum mindemellett idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak - előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán.

Itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

Az idén velünk majálisozik a Makám, a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Baltazár Színház, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Group'n'Swing és még sokan mások.

További információ: