2024. március 28. csütörtök

2017. május 18., csütörtök 09:25

Megvalósult minden Knorr-Bremse támogatott jótékonysági projekt
    Kecskemét, 2017. május 18., csütörtök (OTS) - Tavaly a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 17 millió forint (közel 55.000 euró) támogatást adott 9 helyi iskolának, alapítványnak. A támogatásokat az intézmények infrastruktúra fejlesztésre, egészségmegőrzésre, oktatási eszközök beszerzésére fordították. Május 15-én, hétfőn átadásra került a a felújított tornaterem Vásárhelyi Pál Általános Iskolában, ezzel megvalósult az utolsó projekt is.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Az átadón jelent volt Varga-Papp Szilvia, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft HR vezetője, aki örömmel mondta el, hogy egyre több önkéntes kollega jelentkezik a cégcsoport Local Care elnevezésű jótékonysági programjára, melynek keretében tavaly a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. már 9 intézményt tudott támogatni. Köztük volt a Bolyai Gimnázium, mely fizika termének eszközbeszerzését tudta ilyen módon megvalósítani, az Arany János Általános Iskola, ahol új távolugrópálya épült, a Klapka utcai Bölcsőde, ahol játékokat szereztek be, valamint a II Rákóczi Ferenc Általános Iskola, ahol az iskola udvara került felújításra. A legtöbb helyen a cég dolgozói önkéntes munkában segítették a felújítási és helyreállítási munkálatokat.

A Knorr-Bremse jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. 2015-ben ünnepelte 10 éves fennállást. 2005 óta a szervezet 200 projektet támogatott 58 különböző országban és közel 650.000 rászorulóhoz jutott el segítség a szervezeten keresztül világszerte. A Global Care a fenntarthatóság mellett kötelezte el magát, erre utal "Kilátást nyújtunk a rászorulóknak" mottója is. A nyertes pályázók ennek megfelelően a támogatást iskolaudvarok felújítására, kültéri sporteszközök beszerzésére, tornatermem felújítására, bölcsőde udvarának megújítására, szabadtéri játékok beszerzésére, mozgássérült fiatalok közösségi terének fejlesztésére, szemléletes oktatás fejlesztésére fordíthatták.

A Knorr-Bremse AG vállalati profilja

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek piacvezető gyártóvállalata, valamint ezek további alrendszereinek beszállítója, melynek forgalma a 2016-os évben megközelítette az 5,5 milliárd eurót. Több mint 30 országban, csaknem 25,000 alkalmazottja fejleszt, gyárt és kiszolgál fék-, ajtó- és hajtóművezérlő, valamint üzemanyag-takarékosságot szolgáló rendszereket, HVAC és vezető asszisztens rendszereket illetve torziós lengéscsillapítókat és a hajtáslánc rendszerek területére vonatkozó megoldásokat. Mint technológiai vezető a vállalat már 1905 óta járul hozzá termékeivel jelentős mértékben a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Világszerte több mint egy milliárd ember bízza magát a Knorr-Bremse rendszereire nap, mint nap.

Kapcsolattartó:
Bucsai Edina