OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. április 26., szerda 09:05

Kulturális esélyegyenlőség: közel egy hónapon át volt az M5 műsorán a Budapesti Tavaszi Fesztivál
    Budapest, 2017. április 26., szerda (OTS) - Április 25-én zárul a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál, az M5 minden nap hírt adott a legjelentősebb budapesti kulturális fesztivál programjairól.

    A fesztivál három és fél hete alatt az M5 kulturális híradóiban külön fesztiválhírek-blokk tájékoztatta az M5 nézőit, Hétvégi belépő című műsorában pedig élő bejelentkezésekkel, beszélgetésekkel és forgatott anyagokkal tudósított Magyarország vezető kulturális televíziója a legfontosabb fesztiváleseményekről.

A Hétvégi belépő c. műsor felsorakoztatta a tavaszi fesztivál legnagyobbjait.

A sort Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője nyitotta, majd Radnóti Róza zongoraművész és Ránki Fülöp zongoraművész is az M5 stúdiójában mutatkozott be. Később Baráti Kristóf, Várdai István és Várjon Dénes triójának Zeneakadémián hallható kamarakoncertjét ismertette az M5, ahogyan Csikós Attila író, publicista, dramaturg Díszítők c. darabjának bemutatóját is a Közmédia kulturális adója népszerűsítette.

A következő napokban beszélgetőtársaink és fellépőink voltak: Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Vági Bence, a Recirquel társulat alapítója és művészeti vezetője is. Április 8-án Debussy-prelűdökkel készült zongoraestjére az M5-ön Báll Dávid, és az M5 stúdiójában beszélt a "Vándorlásra születve" című előadásról Petrányi Barna valamint Fogarasi Gergely, az EuXit rendezője.

Ugyanezen a napon a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik izgalmas szabadtéri eseménye volt a felafejjelbudapest sorozat, amely idén fővárosi art deco épületeket mutatta be az érdeklődőknek. Az első ilyen sétán ott volt az M5 riportere, aki néhány példát mutatott arra, miért érdemes "emelt fővel" járni Budapest utcáin.

Április 9-én a nézők Kodály Háry János című operájából láthattak részletet Anger Ferenc rendezésében, Palló Imre, Kodály Zoltán keresztfiának vezényletével.

Április 15-én a Budapest Art Weeket mutatta be Bérczi Linda igazgató, később a Tánckánon - Hommage á Kodály bemutatóról beszélgettek az M5-ön Mihályi Gábor rendező-koreográfussal. Április 16-án a Mozsár Műhely és a Manna közös produkciója, a 100 szóban a város került terítékre. Ez utóbbiról Nagy Dániel Viktor színművész beszélt.

Április 22-én Baselitz: Újrajátszott múlt c. kiállítás Bódi Kinga kurátor ajánlotta a nagyérdeműnek, majd egy nappal később a Budapest Bábszínház Holle anyó c. előadásáról láthattak egy előzetest az M5 nézői.

A stúdióbeszélgetéseken túl az M5 minden nap beszámolt a Kulturális híradóban a fesztivál közönségcsalogató eseményeiről, így talán szerénytelenség nélkül állítható, hogy a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválnak az M5 volt a legfontosabb médiapartnere.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.