OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2017. április 4., kedd 13:07

Néhány óra alatt milliomos lett Zoltán
    Budapest, 2017. április 4., kedd (OTS) - Szilárd Zoltán 25 millió forinttal gazdagabban távozott a Maradj talpon! stúdiójából hétfő este, hiszen tíz párbajon át állta a sarat, talpon maradt, és, ahogy azt menyasszonyának megígérte, a fődíjjal tért haza. Előző este sokáig dolgozott, kissé kialvatlanul érkezett a műsor felvételére, de úgy véli, éppen ebből tudott előny kovácsolni.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170404_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170404_002.jpg

"Előző este éjfél körül fejeztem be a munkát, és reggel kezdődött a forgatás, ezért elég fáradtan érkeztem, de talán éppen ezért egyáltalán nem voltam lámpalázas, és ez a fáradtság egészen kitisztította a fejem, jobban tudtam koncentrálni. A tévében két részletben ment le a játékom, de a felvétel egy nap alatt zajlott. Reggel bementem, és este már 25 millió forintos nyereménnyel távoztam" - idézte fel a játék napját Zoltán, aki szerint éppen a lámpaláz miatt esnek ki a legtöbben.

"Nincs sok idő, mert óra nagyon hamar csipogni kezd, amikor pedig ezt meghallják a játékosok sokan teljesen elveszítik az irányítást. Több ellenfelem elkövette azt a hibát, hogy az órát nézte és nem a feladványt. Hozzá kell ugyanakkor tennem, hogy a játékostársaim jól játszottak, nem volt intellektuális fölényem, sokan kifejezetten megizzasztottak" - összegezte sikere okát a győztes, akit nemcsak a kialvatlanság, hanem szakmája is segített a nyeremény felé vezető úton. Szilárd Zoltán ugyanis szabadúszó fordítóként dolgozik Budapesten, de korábban az Európai Bizottság munkatársa volt Luxemburgban hasonló munkakörben.

"Nagyon sok szöveggel dolgozom nap mint nap, fordítok, lektorálok. Nagyon kell figyelnem a szóképekre a munkámban, rengeteg szó kerül elém, ezért nekem talán könnyebb tippelni egy ilyen játékban" - részletezte a játékos, miért lehetett még könnyebb a dolga a kihívóinál.

"Bár azt gondolom, hogy erre a játékra nem igazán lehet készülni, én is megpróbáltam formába lendülni. Több korábbi adást néztem meg úgy, hogy közben megpróbáltam kitalálni a választ anélkül, hogy a kérdést elolvastam volna. Így utólag azt a tanácsot adhatom a jövő játékosainak, hogy az időszűke miatt a rossz megoldást azonnal el kell engedni, és máshol keresgélni a jó választ"- tette hozzá a nyertes.

"A sikerhez kell egy fajta általános műveltség, de ami ugyanilyen fontos, az a jó idegek és a hidegvér. Zoltán rendkívül összeszedetten játszott és ügyesen beosztotta az erejét a párbajok során. Nekem is hatalmas élmény, hogy ilyen hamar elvitte valaki a műsor fődíját, gratulálok neki!" - mondta Héder Barna, aki március 13 óta vezeti a Duna vetélkedőjét.

A kialvatlanság, a megfelelő szakmai múlt és lexikális tudás együtt meghozták Zoltánnak a győzelmet, és a 25 milliós fődíjat is, amit fejben már költeni is kezdett, hiszen esküvő és családalapítás előtt állnak menyasszonyával.
"Egyikünk se a nagy lakodalmak híve, ezért szerény esküvőt tervezünk, a nászútra valószínűleg többet fogunk költeni. Mindketten kedveljük a mediterrán vidékeket, ezért úgy döntöttünk, hogy egy dél-olaszországi túrára indulunk az esküvő után" - ecsetelte a közeljövő terveit a boldog nyertes, aki elárulta azt is, hogy a nászútról hazatérve kertes házat vagy egy nagy teraszos lakást szeretnének vásárolni, és elköltözni másfél szobás otthonukból.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.