OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. március 7. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. március 23., csütörtök 13:27

A BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. által vezetett konzorcium GINOP-2.2.1-15-2016-00028 azonosító számú kutatás-fejlesztési projektjének indítása
    Budapest, 2017. március 23., csütörtök (OTS) - A "Kizárólag magas iontartalmú folyadékban oldódni képes, 3D nyomtatásra alkalmas, DNS kódrendszerrel ellátott polimer és az erre alapozott üzletileg hasznosítható UAV-UUV drón hibrid prototípus fejlesztése" című K+F projekt megvalósítására az öt tagú konzorcium (BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft, Szegedi Tudományegyetem, G.A.N. Energetikai és Technológiai Kft, MTA SZTAKI, MTA Szegedi Biológiai Központ) összességében 494,4 millió Forint támogatást nyert el 2016. decemberében. A projekt megvalósítása 2017 év elején indul Szegeden és várhatóan 2019. decemberében zárul majd.

    A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt végrehajtása során konzorciumunk arra vállalkozott, hogy egy-egy konkrét termékkel megjelenjen a világpiacon és bizonyítsa, hogy a magyar fejlesztői képességekkel készített eszközök megállják helyüket, sőt élvonalbelinek számítanak a világpiacon.

A Szegedi Tudományegyetem által kifejlesztésre kerülő és önmagában biztonságos csomagolásra használható, az általuk meghatározott, édes víztől eltérő környezetben lebomló polimer létrehozásával olyan eszközöket leszünk képesek létrehozni és előnyösen akár 3D nyomtatásban is alkalmazni, amelyek kizárólag sós vízben bomlanak le.

A G.A.N. Kft. által megtervezésre és létrehozásra kerülő robotrepülő-hibrid vázszerkezete Biomimicry technológiával, 3D nyomtatási eljárással készül majd, melynek az alapanyagául szolgáló polimer az MTA Szegedi Biológiai Központ által kifejlesztett elemi DNS kóddal kerül megjelölésre. Az így elkészült termék származása egyszerűen azonosíthatóvá, a kereskedelemben való mozgása pedig követhetővé válik.

Az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete az elméleti robotpilóta architektúra és az ahhoz tartozó segédrendszerek, továbbá szenzorfúziós és navigációs rendszerek kidolgozását végzi, majd a modellt teszteli és átadja a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. számára, aki gyakorlati alkalmazásban használja fel azt, a megfelelő vezérlőrendszerek létrehozásához. A BHE Bonn Hungary Kft. továbbá megalkotja a kritikus fontosságú kommunikációs részegységeket és integrálja a tervezett UUV drón eszközt a G.A.N. Kft. által tervezett hibrid vázszerkezettel.

A létrehozott prototípus előnyösen alkalmas lesz nagyobb távolságok repülve történő megtételére, ezáltal hordozói feladatainak ellátására, irányított vízre szállásra, majd a hordozott megfigyelő eszköz feladatainak elősegítésére, környezetének monitorozására és a dokumentált eredmények rögzítésére.

További információ kérhető:
Dr. Nagy Péter, sajtóreferens
Elérhetőség:
ganztech@ganztech.eu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.