OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. február 22., szerda 16:19

Rainbow Üzletlánc Kft. közleménye kiadóknak
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OTS) - Tisztelt Kiadók! A Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy a Rainbow Üzletlánc Kft. bizományosi partnere és a kiadók a bizományosi könyvkészletük nagy részét visszahívták, ami azt jelenti, hogy Társaságunk bevételi források hiányában nem képes működésének fenntartására.

    Tekintettel arra a körülményre, hogy az általunk üzemeltetett könyvesbolt-hálózat átvételére irányuló tárgyalásaink legnagyobb erőfeszítéseink ellenére sem zárultak eredménnyel, valamint, hogy a nyilvános közleményében a boltok megmentését célzó Central Csoport Zrt. konkrét ajánlatot a mai napig nem tett, az alábbiakkal fordulunk a Tisztelt Kiadókhoz.

A könyvesboltok kiürülését elkerülendő készek vagyunk a kiskereskedelmi tevékenységünk helyszínéül szolgáló boltok bérleti jogának átruházására az arra igényt tartó kiadóknak, amennyiben hajlandóak teljesíteni a Társaságunk 2017. február 17. napján megtartott taggyűlésén az e körben meghatározott, alábbi feltételeket:

     - a bérleti jogok átvevője a boltban dolgozók munkáltatói jogutódlással történő átvételét is vállalja,
     - vállalja a boltvezetővel a készlet felleltározását, a leltár szerinti készlet átvételét a többi kiadó felé igazolja, közreműködik abban, hogy a felvett készletekkel a kiadók a Könyvbazár Kft.-nél lévő készleteiket csökkentik és arról a bérleti jogot átvevő kiadóval számolnak el,
     - a Rainbow Üzletlánc Kft. a január-februári fogyásjelentések alapján elszámol és a bérleteknél lévő kauciót részére az új bérlő megtéríti, melyből a kiadók részére a már korábban jelezett 40%-os fogyást kifizeti
     - a boltok berendezési tárgyainak tulajdonosával, a Györe-Bau Kft.-vel (melynek jelentős, a november 30-i állapot szerint mintegy 78 millió forintos tartozása áll fenn társaságunkkal szemben) szemben fennálló követelésünk névértéken történő megvásárlásával a Györe-Bau Kft.-vel történő megállapodás
     - a boltokban található informatikai eszközök a Wolf-CRS Kft. tulajdonát képezik, így e körben vele szükséges megállapodni, a software-ek tulajdonjoga azonban vitatott, de az üzemeltetést, az informatikai szolgáltatást az eFabric Kft. végezte, így a software-ek esetében utóbbi céggel kell megállapodnia.

A bérleti szerződések átvételére ajánlatot tenni kívánó kiadókat Somogyi Ferenc 2017. február 24. napjának 9:00 órájára várja 1092 Budapest, Ferenc krt. 40. 2. em. 16. szám alatt található irodájában.

A boltokkal kapcsolatos előzetes kérdéseikkel Társaságunk operatív vezetőjéhez, Hadobás Bélához (06/30-956-4302), az átvétel lebonyolításával kapcsolatos jogi kérdéseikkel pedig jogi képviselőnkhöz, Boráné dr. Matkó Mária (06/30-600-2707) fordulhatnak.

A bérlemények átadására-átvételére, a bérbeadókkal közös háromoldalú megállapodás keretében kerülhet sor.

Somogyi Ferenc a pd.consulting.sf@gmail.com email-címen elérhető.

Pécs, 2017. február 20.

Tisztelettel:


     Vass István            
     ügyvezető
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.