2024. március 28. csütörtök

2017. február 22., szerda 16:19

Rainbow Üzletlánc Kft. közleménye kiadóknak
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OTS) - Tisztelt Kiadók! A Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy a Rainbow Üzletlánc Kft. bizományosi partnere és a kiadók a bizományosi könyvkészletük nagy részét visszahívták, ami azt jelenti, hogy Társaságunk bevételi források hiányában nem képes működésének fenntartására.

Tekintettel arra a körülményre, hogy az általunk üzemeltetett könyvesbolt-hálózat átvételére irányuló tárgyalásaink legnagyobb erőfeszítéseink ellenére sem zárultak eredménnyel, valamint, hogy a nyilvános közleményében a boltok megmentését célzó Central Csoport Zrt. konkrét ajánlatot a mai napig nem tett, az alábbiakkal fordulunk a Tisztelt Kiadókhoz.

A könyvesboltok kiürülését elkerülendő készek vagyunk a kiskereskedelmi tevékenységünk helyszínéül szolgáló boltok bérleti jogának átruházására az arra igényt tartó kiadóknak, amennyiben hajlandóak teljesíteni a Társaságunk 2017. február 17. napján megtartott taggyűlésén az e körben meghatározott, alábbi feltételeket:

- a bérleti jogok átvevője a boltban dolgozók munkáltatói jogutódlással történő átvételét is vállalja,
     - vállalja a boltvezetővel a készlet felleltározását, a leltár szerinti készlet átvételét a többi kiadó felé igazolja, közreműködik abban, hogy a felvett készletekkel a kiadók a Könyvbazár Kft.-nél lévő készleteiket csökkentik és arról a bérleti jogot átvevő kiadóval számolnak el,
     - a Rainbow Üzletlánc Kft. a január-februári fogyásjelentések alapján elszámol és a bérleteknél lévő kauciót részére az új bérlő megtéríti, melyből a kiadók részére a már korábban jelezett 40%-os fogyást kifizeti
     - a boltok berendezési tárgyainak tulajdonosával, a Györe-Bau Kft.-vel (melynek jelentős, a november 30-i állapot szerint mintegy 78 millió forintos tartozása áll fenn társaságunkkal szemben) szemben fennálló követelésünk névértéken történő megvásárlásával a Györe-Bau Kft.-vel történő megállapodás
     - a boltokban található informatikai eszközök a Wolf-CRS Kft. tulajdonát képezik, így e körben vele szükséges megállapodni, a software-ek tulajdonjoga azonban vitatott, de az üzemeltetést, az informatikai szolgáltatást az eFabric Kft. végezte, így a software-ek esetében utóbbi céggel kell megállapodnia.

A bérleti szerződések átvételére ajánlatot tenni kívánó kiadókat Somogyi Ferenc 2017. február 24. napjának 9:00 órájára várja 1092 Budapest, Ferenc krt. 40. 2. em. 16. szám alatt található irodájában.

A boltokkal kapcsolatos előzetes kérdéseikkel Társaságunk operatív vezetőjéhez, Hadobás Bélához (06/30-956-4302), az átvétel lebonyolításával kapcsolatos jogi kérdéseikkel pedig jogi képviselőnkhöz, Boráné dr. Matkó Mária (06/30-600-2707) fordulhatnak.

A bérlemények átadására-átvételére, a bérbeadókkal közös háromoldalú megállapodás keretében kerülhet sor.

Somogyi Ferenc a pd.consulting.sf@gmail.com email-címen elérhető.

Pécs, 2017. február 20.

Tisztelettel: