OTS Üzleti Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. február 15., szerda 15:21

Helló Tavasz! Farsangi Forgatag a Vajdahunyadvárban, 2017. február 25-26-án
    Budapest, 2017. február 15., szerda (OTS) - A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban fergeteges programokkal, zenével és finomságokkal űzik el idén a telet. Február utolsó hétvégéjén a kiállítások megelevenednek, és minden a feje tetejére áll. A múzeumba lépve bárkivel könnyen megeshet majd, hogy egy pásztorral, egy füvesasszonnyal vagy esetleg egy vadásszal és kutyájával találkozik össze.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170215_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170215_002.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170215_003.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170215_004.JPG

Élő múzeum, tárlatvezetések, kézműves foglalkozások, mesejáték, népi játszóház fakörhintával, koccintással egybekötött "pincetúra", jósda, kézművesek vására és jelmezes mulatság egész hétvégén!

Minden belépőjegy mellé forralt bor vagy tea jár a felnőtteknek és arcfestés a gyerekeknek.

Nyitvatartás: 10-18 óráig

További részletekért keresse fel honlapunkat (www.mmgm.hu) vagy a Facebook oldalunkat (www.facebook.com/mezogazdasagimuzeum)!

Részletes program

Folyamatos programok a múzeumban

Élő múzeum, kézműves foglalkozások, tudáspróbák, kérdezz-felelek játék, népi játszóház, zenei programok, közös sütés, "virágnyelviskola" és tombola.

Élő múzeum
Két napig megelevenednek a múzeum kiállításai. A múzeumba betérők találkozhatnak majd többek között füvesasszonnyal, halásszal, vadászkutyás vadászokkal és piactéri kofákkal.

Kérdezz-felelek játék
A játék résztvevői egy "útlevelet" kapnak a múzeum bejáratánál. A különböző kiállításokban felállított pontokon a múzeum munkatársai kérdésekkel várják a játékosokat, akik a helyes válaszokat megtalálhatják, ha végignézik a kiállításokat. Jó válasz esetén pecsét jár az útlevélbe. Aki minden pecsétet összegyűjt, jutalmat is kap!

Kézműves foglalkozások
A kézműves foglalkozásokon a gyerekek álarcokat, kiszebábot, nemez- és gyöngyékszert, hangkeltő eszközöket, dekorációs képeket készíthetnek.

Népi játszóház
Népi játékpark fakörhintával. Kicsiknek játék különféle terményekkel.

Zenei programok
Szombaton Horváth Mihály dzsesszzenész és zenésztársai, vasárnap a csángó népzenét játszó Agyagbanda szolgáltatják folyamatosan a zenét a múzeumban és a várudvaron. Mindkét napon 16 órától Bordalok lesznek hallhatók a Divitiae Vegyeskar előadásában. A zenei programok házigazdája Abaházi Csaba.

"Virágnyelviskola"
Játékos ismerkedés a virágok szimbolikájával.

Időponthoz kötött programok

Tárlatvezetések

11.00 és 16.00 A Húsmíves mesterség Magyarországon
11.30, 13.30 és 15.30 "Négyszemközt a természettel" - Tárlatvezetés a Vadászati kiállításban
13.00 és 14.00 Tárlatvezetés a Nemzeti lókiállításban
15.00 és 17.00 Koccintással egybekötött "pincetúra"

Vezetett túrák az Apostolok tornyába minden órában a rendezvény ideje alatt.

Mesejátékok

Szombat
10.45 A három kismalac és a farkas
12.15 Csalafintaságok a csalitosban
15.00 Világszám zenés bohócműsor

Vasárnap
10.45 Misi Mókus kalandjai
13.15 Vízipók, csodapók
15.00 Hüvelyk Panna

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.