OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. február 6., hétfő 10:00

Oroszországban erősít az Egis
    Budapest, 2017. február 6., hétfő (OTS) - Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt a Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) gyógyszergyártól.

    Az Egis akvizíciókkal is tovább kívánja erősíteni nemzetközi jelenlétét és termékportfólióját stratégiai piacain, ennek jegyében került sor az oroszországi D-Panthenol és nőgyógyászati termékcsaládok felvásárlására.

A bőr gyógyulását segítő, ötféle kiszerelésben kapható D-Panthenol a második legnagyobb forgalmú termék a saját hatóanyag piacán. A D-Panthenol Oroszországban az Egis 4. legnagyobb, az OTC szegmensen belül pedig a második legnagyobb forgalmú készítménye lesz.

Az Egis ugrásszerű növekedést tervez a most felvásárolt, a női egészséget támogató termékei - Vagilac termékcsalád, Folacin és Feminal - forgalmában, melyeket már februártól elérhetővé tesz a D-Panthenollal együtt a hatalmas méretű, 143 millió fős orosz piac egészén. Ezzel egyben utat nyit a vállalat a beteg választásán alapuló OTC szegmensben olyan további új terápiás területek felé, mint a bőrgyógyászat és a gyermekgyógyászat.

"E portfóliók felvásárlása lehetővé teszi pozíciónk és versenyképességünk erősítését legnagyobb piacunkon, Oroszországban. Fő törekvésünk, hogy az árbevételünk 80%-át adó exportunkat tovább erősítsük. Ugyanakkor a jövőben is Magyarországon kívánjuk tartani értékteremtő tevékenységeinket, ezért a külföldön megtermelt nyereségünkből elsősorban magyarországi K+F és termelési kapacitásaink bővítését, korszerűsítését és fejlesztését tervezzük" - mondta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

A 2015/2016-os üzleti évben az Oroszországba irányuló export értéke 31 milliárd forint volt. Az Egis számára a versenyképesség növelésének egyik stratégiailag kiemelt jelentőségű eszköze az OTC jelenlét erősítése, valamint a vállalat hazai és nemzetközi termékportfóliójának folyamatos bővítése az intenzív fejlődés érdekében. E koncepció keretében vásárolta fel 2015-ben a vállalat Lengyelországban a piacvezető Biovital® vitaminkészítmények portfólióját, melynek forgalmában közel másfélszeres növekedést ért el az Egis az elmúlt másfél évben. Az Egis jelenleg és a jövőben is folyamatosan figyeli a felvásárlási lehetőségeket Közép-Kelet-Európában és a FÁK régióban, melyek hozzásegíthetik stratégiai céljainak eléréséhez.

További információ:
Menthy Mariann
menthy.mariann@egis.hu

Az Egisről:

Magyarország, Közép- és Kelet-Európa és a FÁK országok egyik vezető gyógyszergyáraként az Egis gyógyszergyár tevékenysége kiterjed a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig.

A vállalat tabletta- és injekció-gyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálájával világszerte mintegy 60 országban van jelen, Magyarországon kívül 17 országban értékesíti termékeit Egis márkanéven, saját leányvállalatokon illetve képviseleteken keresztül. A 2015/2016-os üzleti évben 145-féle hatóanyagból 161 termékcsalád gyógyszereit forgalmazta, termékportfóliója összesen 595 termékből áll.  Legfontosabb terápiás területei: a szív- és érrendszer, metabolizmus, központi idegrendszer, allergia, onkológia, urológia, nőgyógyászat. A vállalat folyamatosan keresi a lehetőségeket portfóliójába illeszkedő termékek felvásárlására stratégiai piacain. A 2015/2016-os üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele elérte a 167 milliárd forintot.

További információk: www.egis.hu

A JGL-ről

A fiumei (Horvátország) székhelyű JGL gyógyszergyár főként hozzáadott értékű szemészeti és fül-orr-gégészeti készítmények gyártására szakosodott. A vállalat valamennyi gyógyszerformában kínál terápiás lehetőségeket a világ több mint 30 országában.

2015-ben a JGL árbevétele elérte a 800 millió horvát koronát, melynek mintegy 80%-a exportból származott. A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet nemzetközi  jelenlétének erősítésére, elsődleges exportpiacai a FÁK országok (főként Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország), valamint egész Dél-Kelet Európában jelen van leányvállalataival és képviseleti irodáival.

Az elmúlt időszakban a JGL olyan nagy méretű, gyorsan növekvő, a világban kulcsszerepet játszó térségek felé fordult, mint Afrika, Ázsia, a Közel-Kelet vagy Dél-Amerika.

A vállalat portfóliója 160 termékcsaládból és 460 termékből áll, főként a tengervíz alapú nazális dekongesztánsok és a teljes terápiás spektrumot lefedve a szemészeti készítmények piacán meghatározó szereplő. A nemzetközi piacon az Aqua Maris termékcsaládja a legelterjedtebb, jelenleg három kontinens több mint 30 országában van forgalomban.

További információk: www.jglproduction.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.