OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. január 26., csütörtök 15:05

Budapesten elkezdődött a nyár - Váltsa meg már most a legjobb helyeket a Margitszigetre, egy felejthetetlen nyáresti kikapcsolódáshoz!
    Budapest, 2017. január 26., csütörtök (OTS) - Bár még tart a tél, a Budapesti Nyári Fesztivál megkezdte jegyértékesítését a 2017-es évad különleges élményt ígérő előadásaira. Az ország legszínesebb összművészeti fesztiválja idén minden eddiginél több nemzetközi művész közreműködésével kínál minőségi kulturális programokat a budapestiek és a fővárosba látogatók számára, júniustól augusztus végéig. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a műfajok legszélesebb skálájából válogathatnak az érdeklődők: világsztárokkal és több kontinensről meghívott szuperprodukciókkal várják a kikapcsolódásra, szórakozásra és feltöltődésre vágyókat az ország legimpozánsabb nyári játszóhelyén. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad gazdag repertoárjában idén is helyet kapnak az elsőrangú nagyoperák, izgalmas koncertek, látványos musicalek és egy különleges balettelőadás, de revücirkusz, jazz-, világzenei- és crossover koncertek is megtalálhatók a kínálatban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170126_003.jpg

A Szabad Tér Színház január végén megkezdte a kiemelt margitszigeti előadások jegyeinek értékesítését. Valódi kuriózumnak számít Gershwin legnépszerűbb jazz-operája, a Porgy és Bess, amely operakoncert formájában kerül színre amerikai énekesek közreműködésével. A musicalrajongók örömére újra műsorra tűzik a tavalyi év legsikeresebb előadását, az Evitát, és érkezik a Doktor Zsivágó című "új musical" is, amely Boris Pasternak regényét álmodja színpadra Miller Zoltánnal a címszerepben. Folytatódik a népszerű Operagála világsztárokkal sorozat - az operairodalom legszebb áriáit ezúttal a gyönyörű amerikai szoprán, Ailyn Pérez, az olasz bariton, Gabriele Viviani és a sármos koszovói tenor, Ramé Lahaj szólaltatják meg.

Az idei nyár egyik legnagyobb attrakciója a Béjart Ballet Lausanne fellépése lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A klasszikus balettet megújító mester, Maurice Béjart születésének 90., halálának 10., és a társulat megalapításának 30. évfordulója alkalmából világszerte nagy sikerrel turnézó társulat az elmúlt évek legszenzációsabb előadásával, a Queen- és Mozart-zenékre koreografált Ballet for Life (Balett az életért) produkcióval tér vissza Budapestre. Az opera szerelmeseit Verdi csodálatos műve, A trubadúr várja Vámos László hagyományos rendezésében, külföldi sztárvendégekkel és hazai operacsillagokkal a főszerepben: Leonóraként a fiatal azeri szoprán, Dinara Alieva, Manricóként pedig az ismert olasz tenor, Ricardo Massi mutatkozik be első ízben a magyar közönségnek, Azucena szerepében Komlósi Ildikó mezzoszoprán, Luna grófként Kálmándy Mihály bariton lép színre.

A 2017. évi Budapesti Nyári Fesztivál a "Kultúrák és kontinensek fesztiválja" mottóval a Földre és a művészet nemzeteket egyesítő szerepére kívánja felhívni a figyelmet. A színházra, amely egyesít és az élményre, amely gazdagít. Ennek jegyében olyan neves előadók is fellépnek nyáron a Margitszigeten, mint a német-ghánai származású soul énekesnő, Y'akoto, a jazz Mozartjaként emlegetett fiatal zongorista virtuóz, Joey Alexander, az amerikai The Hot Sardines jazz-swing zenekar, a kanadai Cirque Éloize cirkusz-színház a legújabb, Saloon című produkcióval, vagy a kétszeres Grammy-díjas dél-afrikai Soweto Gospel Choir. A szezont immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje nyitja meg június 9-én a reformáció évének jegyében, amelynek sztárvendége Hilary Hahn amerikai hegedűvirtuóz. A Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Szabad Tér Színház különleges folklór táncjátékot mutat be a kiegyezés évfordulóján A Monarchia bálja címmel. A népszerű szimfonikus filmzene-koncert sorozat ebben az évben a legjobb filmslágereket hozza el Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Radics Gigi és Serbán Attila közreműködésével. Augusztus 20-án a Virtuózok legújabb tehetségei és sztárvendégeik köszöntik a nemzeti ünnepet, majd a Magashegyi Underground Szimfonikus Remix koncertjével búcsúzik a nyár.

Érdemes már most lefoglalni a legjobb helyeket, és figyelni a fesztivál saját csatornáit - megújult weboldalát, Facebook-oldalát és applikációját -, valamint feliratkozni a Szabadtér Jegyiroda hírlevelére, mert hétről hétre újabb szuperprodukciókkal bővül a kínálat.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.