2024. április 18. csütörtök

2017. január 26., csütörtök 15:05

Budapesten elkezdődött a nyár - Váltsa meg már most a legjobb helyeket a Margitszigetre, egy felejthetetlen nyáresti kikapcsolódáshoz!
    Budapest, 2017. január 26., csütörtök (OTS) - Bár még tart a tél, a Budapesti Nyári Fesztivál megkezdte jegyértékesítését a 2017-es évad különleges élményt ígérő előadásaira. Az ország legszínesebb összművészeti fesztiválja idén minden eddiginél több nemzetközi művész közreműködésével kínál minőségi kulturális programokat a budapestiek és a fővárosba látogatók számára, júniustól augusztus végéig. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a műfajok legszélesebb skálájából válogathatnak az érdeklődők: világsztárokkal és több kontinensről meghívott szuperprodukciókkal várják a kikapcsolódásra, szórakozásra és feltöltődésre vágyókat az ország legimpozánsabb nyári játszóhelyén. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad gazdag repertoárjában idén is helyet kapnak az elsőrangú nagyoperák, izgalmas koncertek, látványos musicalek és egy különleges balettelőadás, de revücirkusz, jazz-, világzenei- és crossover koncertek is megtalálhatók a kínálatban.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A Szabad Tér Színház január végén megkezdte a kiemelt margitszigeti előadások jegyeinek értékesítését. Valódi kuriózumnak számít Gershwin legnépszerűbb jazz-operája, a Porgy és Bess, amely operakoncert formájában kerül színre amerikai énekesek közreműködésével. A musicalrajongók örömére újra műsorra tűzik a tavalyi év legsikeresebb előadását, az Evitát, és érkezik a Doktor Zsivágó című "új musical" is, amely Boris Pasternak regényét álmodja színpadra Miller Zoltánnal a címszerepben. Folytatódik a népszerű Operagála világsztárokkal sorozat - az operairodalom legszebb áriáit ezúttal a gyönyörű amerikai szoprán, Ailyn Pérez, az olasz bariton, Gabriele Viviani és a sármos koszovói tenor, Ramé Lahaj szólaltatják meg.

Az idei nyár egyik legnagyobb attrakciója a Béjart Ballet Lausanne fellépése lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A klasszikus balettet megújító mester, Maurice Béjart születésének 90., halálának 10., és a társulat megalapításának 30. évfordulója alkalmából világszerte nagy sikerrel turnézó társulat az elmúlt évek legszenzációsabb előadásával, a Queen- és Mozart-zenékre koreografált Ballet for Life (Balett az életért) produkcióval tér vissza Budapestre. Az opera szerelmeseit Verdi csodálatos műve, A trubadúr várja Vámos László hagyományos rendezésében, külföldi sztárvendégekkel és hazai operacsillagokkal a főszerepben: Leonóraként a fiatal azeri szoprán, Dinara Alieva, Manricóként pedig az ismert olasz tenor, Ricardo Massi mutatkozik be első ízben a magyar közönségnek, Azucena szerepében Komlósi Ildikó mezzoszoprán, Luna grófként Kálmándy Mihály bariton lép színre.

A 2017. évi Budapesti Nyári Fesztivál a "Kultúrák és kontinensek fesztiválja" mottóval a Földre és a művészet nemzeteket egyesítő szerepére kívánja felhívni a figyelmet. A színházra, amely egyesít és az élményre, amely gazdagít. Ennek jegyében olyan neves előadók is fellépnek nyáron a Margitszigeten, mint a német-ghánai származású soul énekesnő, Y'akoto, a jazz Mozartjaként emlegetett fiatal zongorista virtuóz, Joey Alexander, az amerikai The Hot Sardines jazz-swing zenekar, a kanadai Cirque Éloize cirkusz-színház a legújabb, Saloon című produkcióval, vagy a kétszeres Grammy-díjas dél-afrikai Soweto Gospel Choir. A szezont immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje nyitja meg június 9-én a reformáció évének jegyében, amelynek sztárvendége Hilary Hahn amerikai hegedűvirtuóz. A Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Szabad Tér Színház különleges folklór táncjátékot mutat be a kiegyezés évfordulóján A Monarchia bálja címmel. A népszerű szimfonikus filmzene-koncert sorozat ebben az évben a legjobb filmslágereket hozza el Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Radics Gigi és Serbán Attila közreműködésével. Augusztus 20-án a Virtuózok legújabb tehetségei és sztárvendégeik köszöntik a nemzeti ünnepet, majd a Magashegyi Underground Szimfonikus Remix koncertjével búcsúzik a nyár.

Érdemes már most lefoglalni a legjobb helyeket, és figyelni a fesztivál saját csatornáit - megújult weboldalát, Facebook-oldalát és applikációját -, valamint feliratkozni a Szabadtér Jegyiroda hírlevelére, mert hétről hétre újabb szuperprodukciókkal bővül a kínálat.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu