OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. január 24., kedd 09:26

Közel százezer autós volt kíváncsi e-matricájának érvényességére
    Budapest, 2017. január 24., kedd (OTS) - Egy héttel ezelőtt mutatkozott be az a webes felület, amelyen le lehet ellenőrizni (http://e-autopalyamatrica.hu/lekerdezes.php), hogy az egyes rendszámokhoz tartozik-e érvényes autópálya matrica és azok mikor járnak le. Bár az érvényesség lekérdezése jelenleg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt matricákra vonatkozik, azaz például benzinkúton vásárolt matrica érvényessége egyelőre nem kérdezhető le, az elmúlt időszakban közel százezer felhasználó kereste fel a hiánypótló online eszközt.

    A használati statisztikákból jól kiolvasható, hogy az autósok jelentős része még nem váltotta meg a 2017-es éves úthasználati jogosultságát: a felhasználók mindössze 9%-a rendelkezik már valamely éves matricával az idei évre, az eszközt használók 74%-a 2016-os jogosultsággal bír, míg a lekérdezők 17%-a semmilyen úthasználati jogosultságot nem tudhat magáénak. Ezen adatok alapján kijelenthető, hogy a legtöbben idén is január utolsó napjaiban tervezik megvásárolni friss éves matricájukat.

Valójában azonban nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, hiszen ha elfeledkezünk róla vagy nem várt akadályokba ütközik vásárlásunk, mindez könnyen sokba kerülhet, mivel a tapasztalatok szerint a legritkább esetben úszhatjuk meg a bírságot - figyelmeztetett az www.e-autopalyamatrica.hu portált üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. képviselője.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.