OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. január 20., péntek 10:24

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Alibaba Csoport történelmi jelentőségű, hosszú távú partnerségi megállapodást kötött: az Alibaba nemzetközi olimpiai támogatói szerepet tölt be egészen 2028-ig (1. rész)
    Davos, Svájc, 2017. január 20., péntek (Business Wire/OTS) - Az áttörést jelentő együttműködés során az Alibaba támogatja az IOC-t és az olimpiai mozgalmat az Olympic Agenda 2020 program megvalósításában az új, digitális korszakban - A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és az Alibaba Group (NYSE:BABA) (Alibaba Csoport) ma közös bejelentést tett, miszerint hosszú távú, 2028-ig érvényes partnerségi megállapodást kötött. A The Olympic Partner (Olimpiai Partner [TOP]) nemzetközi szponzorálási programhoz csatlakozó Alibaba lesz a hivatalos "felhőszolgáltató" és "e-kereskedelmi platformszolgáltatásokat nyújtó" partner, továbbá az Olympic Channel (Olimpiai csatorna) egyik alapító partnere.

    A partnerségi megállapodás megkötését a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon jelentette be január 19-én az IOC elnöke, Thomas Bach, az Alibaba Csoport alapítója és ügyvezető elnöke, Jack Ma, valamint az Alibaba Csoport vezérigazgatója, Daniel Zhang.

Thomas Bach, az IOC elnöke a következőket nyilatkozta: "Az Alibaba számára ebben az új, digitális világban elfoglalt különleges pozíciójának köszönhetően minden adott ahhoz, hogy hatékonyan támogathassa az IOC-t az Olympic Agenda 2020 elnevezésű programban meghatározott különféle kulcsfontosságú célkitűzéseinek elérésében, és ugyanakkor előrevivő szerepet tölthessen be az olimpiai mozgalom jövőjének formálásában. Ez az úttörő, innovatív szövetség elősegíti az olimpiai játékokkal kapcsolatban 2028-ig felmerülő szervezési feladatok hatékony elvégzését, és egyben támogatja a digitális lehetőségek bővítését (ideértve az Olimpiai csatorna létrehozását is)."

"Az Alibaba és az IOC együttműködése a közös értékeken és az emberek összekapcsolását és életük jobbá tételét célzó közös jövőképen alapul" - fejtette ki Jack Ma, az Alibaba Csoport alapítója és ügyvezető elnöke. "Büszkék vagyunk arra, hogy innovatív megoldásainkkal és technológiáinkkal támogathatjuk az Olympic Agenda 2020 reformprogramot abban, hogy az olimpiai játékokat átsegítse az új, digitális korszakba."

Az Alibaba az együttműködés keretében többek közt a következőkkel járul hozzá az olimpiai mozgalom előreviteléhez:
     - Kategóriájában a legjobb felhő alapú számítógépes infrastruktúra és felhőszolgáltatások biztosítása (ideértve a 'big data' elemzések kapcsán felmerülő igények kielégítésének támogatását) az olimpiai játékok hatékonyabb, hatásosabb és biztonságosabb lebonyolításának elősegítése érdekében;
     - Egy globális e-kereskedelmi platform létrehozása az olimpia szervezésében és lebonyolításában érintettek számára, amelyen keresztül ezek a csoportok elérhetik és kiszolgálhatják az olimpiai játékok hivatalos licencengedélyesei által gyártott hivatalos olimpiai termékeket és különféle sporttermékeket kereső rajongókat világszerte; valamint
     - Az Alibaba piacvezető digitális médiatechnológiáinak és know-how-jának felhasználásával az Olimpiai csatorna fejlesztése és alkalmassá tétele a kínai közönség kiszolgálása számára.

"Az Alibaba rendkívül büszke arra, hogy segítségére lehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak az olimpiai játékok történelmi jelentőségű digitális átalakításában, és eközben egy lépéssel közelebb kerül ahhoz a céljához, hogy képes legyen 2 milliárd fogyasztót kiszolgálni" - magyarázta Daniel Zhang, az Alibaba Csoport vezérigazgatója. "Erőforrásainkra és a fiatalabb felhasználók kiszolgálása terén szerzett tapasztalatainkra támaszkodva igyekszünk majd segíteni a Bizottságot abban, hogy minél több fiatalt vonjon be az olimpiai mozgalomba, és e kulcsfontosságú együttműködés révén márkánk is tovább erősödik."

Tsunekazu Takeda, az IOC marketing bizottságának elnöke a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az Alibabával hosszú távon együttműködhetünk az olimpiai mozgalom kiterjesztésére irányuló célunk elérése érdekében. Ez a stratégiai partnerség is alátámasztja azt, hogy az olimpiai értékek valóban globális értékek, és közös munkánk során új, digitális fejezetet nyitunk az olimpiák történetében."

Az Alibaba az első vállalat, amely ilyen hosszú távú (2028-ig tartó) elkötelezettséget vállalt az olimpiai játékok támogatására, és az első kínai vállalat, amely elkötelezte magát a 2022. évi Pekingi Téli Olimpiai Játékok támogatása iránt.

Az együttműködés során az Alibaba támogatni fogja az egyes olimpiai rendezvénysorozatok szervezőit és az olimpiai mozgalmat szerte a világon. A vállalatot megillető jogok közé tartoznak az olimpiai jelölések és képek, illetve az egyes Nemzeti Olimpiai Bizottságok jelöléseinek hirdetési és promóciós célokra való felhasználása.

Az Alibaba globális jogai kiterjednek a 2018. évi PyeongChang-i Téli Olimpiai Játékokra, a 2020. évi Tokiói Olimpiai Játékokra, a 2022. évi Pekingi Olimpiai Játékokra, valamint az IOC által kiválasztandó helyszíneken megrendezésre kerülő 2024-es, 2026-os és 2028-as játékokra. (folyt.)



2017. január 20., péntek 10:25

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Alibaba Csoport történelmi jelentőségű, hosszú távú partnerségi megállapodást kötött: az Alibaba nemzetközi olimpiai támogatói szerepet tölt be egészen 2028-ig (2. rész)
    Davos, Svájc, 2017. január 20., péntek (Business Wire/OTS) -

    A telefonkonferencia részletei:
Az Alibaba Csoport és az IOC telefonkonferenciát szervez az új globális partnerség megvitatása céljából. A telefonkonferenciára 2017. január 19-én, közép-európai idő szerint du. 3-kor (keleti parti idő szerint de. 9-kor) kerül sor.

Telefonszámok és a konferencia azonosítókódjai:
     - Nemzetközi: +65 6713 5330
     - USA: +1 844 760 0770
     - Egyesült Királyság: +44 203 713 5084
     - Hongkong: +852 3018 8307
     - Konferencia azonosítókódja: 56463850

A konferenciáról készült digitális felvétel két órán keresztül lesz lejátszható január 22-én a konferencia végét követően. A felvétel következőképpen érhető el:
     - Encore betárcsázási számok: http://www.intercallapac.com/web/encorenumbers
     - Konferencia azonosítókódja: 56463850

A sajtókonferencia webcastja

A sajtókonferencia az interneten keresztül élő adásban is közvetítésre kerül, és a Világgazdasági Fórum archiválja a következő linken: https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2017/player?p=1&pi=1&id=87396

Amit az IOC-ról tudni kell…

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egy önkénteseket összefogó, not-for-profit, független, nemzetközi szervezet, amelynek célja a világ jobbá tétele a sport segítségével. Az OIC bevételének több mint 90 százalékát a sportmozgalom támogatására fordítja, ami azt jelenti, hogy minden nap 3,25 millió USA dollárnak megfelelő összeget biztosít a sportolók és sportszervezetek támogatása céljára minden szinten, szerte a világon.

Amit az Alibaba Csoportról tudni kell…

Az Alibaba Csoport küldetésének tekinti, hogy megkönnyítse az üzleti tevékenység végzését mindenhol a világon. A vállalat célja a kereskedelem jövőbeli infrastruktúrájának kiépítése. Elképzelései szerint ügyfelei az Alibaba biztosította keretek közt találkoznak, dolgoznak és élnek majd, és a vállalat legalább 102 évig fog működni.

Médiakapcsolatok:
Alibaba médiakapcsolati csapat:

Ázsia
Rachel Chan
+852 9400 0979
rachelchan@alibaba-inc.com

Rico Ngai
+852 9725 9600
rico.ngai@alibaba-inc.com

USA és Európa
Brion Tingler
+1 917 528 1992
brion.tingler@alibaba-inc.com

Steve Hickok
+1 609 977 7381
steve.hickok@fleishman.com

További információkért, valamint a vállalatra vonatkozó háttérinformációkért látogasson el az Alibaba új vállalati internetes oldalára: Alizila.com!

IOC médiakapcsolati csapat:
Tel: +41 21 621 6000
Email: pressoffice@olympic.org

… vagy látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.olympic.org

További információkért, valamint a vállalatra vonatkozó háttérinformációkért látogasson el az Alibaba új vállalati internetes oldalára: Alizila.com!

Videók: YouTube: http://www.youtube.com/iocmedia

Tévéközvetítésre alkalmas minőségű filmfelvétel: IOC híroldal: http://iocnewsroom.com/

Fényképek: Az egyes események után rövid idővel rendelkezésre álló bőséges fényképanyagért kövesse az IOC-t a Flickr-ön. Archív fényképek és felvételek a következő címen kérhetők: images@olympic.org

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170119005521/en/

Kapcsolat:
Az Alibaba médiakapcsolati csapata:
Ázsia
Rachel Chan, +852 9400 0979
rachelchan@alibaba-inc.com
vagy
Rico Ngai, +852 9725 9600
rico.ngai@alibaba-inc.com
vagy
USA és Európa
Brion Tingler, +1 917 528 1992
brion.tingler@alibaba-inc.com
vagy
Steve Hickok, +1 609 977 7381
steve.hickok@fleishman.com
vagy
IOC médiakapcsolati csapat:
Tel: +41 21 621 6000
pressoffice@olympic.org
… vagy látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.olympic.org
Forrás: Alibaba Group

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.