OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. december 19., hétfő 09:26

A Cineplexx új multiplex filmszínházakat nyit Szerbiában a Koszovói Köztársaságban (1. rész)
    Bécs, 2016. december 19., hétfő (APA/OTS) - Az osztrák piacvezető cég 7,5 millió eurót fordított két új filmszínház megépítésére a szerbiai Niš és a koszovói Priština városában

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161219_001.jpg

A Cineplexx Internationallal karöltve az ausztriai piac egyik vezető filmszínház-működtető cége tovább terjeszkedik a délkelet-európai régióban (SEE). A Cineplexx számára mindössze hat hónapig tartott, hogy megépítse legújabb, prémiumkategóriás, 5 termes, 800 ülőhelyes, a legmodernebb vetítéstechnológiát alkalmazó multiplex filmszínházát Szerbia harmadik legnagyobb városában, Nišben. A Koszovói Köztársaságban ugyanakkor alig négy hónap alatt került tető alá a Cineplexx csoport első létesítménye, egy 6 termes, 1000 néző fogadására alkalmas multiplex mozi az ország fővárosában, Prištinában, amely november utolsó hetében már meg is nyitotta kapuit a nézők előtt. A Niš-ben és a Prištinában megnyitott filmszínházak a legújabb technológiákat alkalmazzák: mindegyik terem digitális vetítésre alkalmas vetítővászonnal, háromdimenziós vetítési technológiával, valamint a legfejlettebb Dolby hangrendszerrel rendelkezik. Ezen felül a legnagyobb vetítővászon 4K felbontású és magas képfrissítésű (high-frame-rate [HFR] azaz az általános, másodpercenként 24 képkocka helyett 48 képkocka) filmek vetítésére is alkalmas. "A Niš-ben és Prištinában felépített létesítmények új fejezetet jelentenek az SEE régióbeli sikertörténetünkben. Várakozásaink szerint évente 250000 néző látogat majd el az új filmszínházakba" - mondta el Christof Papousek, a Cineplexx International pénzügyi vezetője és társtulajdonosa.

Szerbiában további filmszínház építése van folyamatban

A Nišben megnyitott új mozi már a negyedik a családi tulajdonban lévő vállalat szerbiai létesítményeinek sorában. Az elmúlt három évben két Cineplexx mozi nyílt meg Belgrádban és egy Kragujevac-ban, és a belgrádi USCE bevásárlóközpontban működő 11 termes mozi a legnagyobb filmszínház Szerbiában. Ugyanakkor folyamatban van egy újabb szerbiai filmszínház építése is: a 'Belgrade Plaza' elnevezésű bevásárlóközpontban a filmrajongók egy 8 termes multiplex moziba térhetnek be majd, amely 1500 nézőt tud befogadni, és az első olyan filmszínház lesz az SEE régióban, amely lézeres vetítési technológiát alkalmaz. A tervek szerint a létesítmény 2017 áprilisában nyitja meg kapuit.

Cineplexx International: az SEE régió piacvezető vállalata

Mióta 2009-ben elindította terjeszkedési projektjét, a Cineplexx folyamatosan erősítette pozícióit Dél-Kelet-Európában. 2011-ben a csoport megnyitotta első filmszínházát Horvátországban, majd hamarosan Szerbiában is megvetette a lábát. Azóta a Cineplexx már megjelent Macedóniában, Montenegróban, Albániában és Szlovéniában is. A tavaly Theszalonikiben megnyitott filmszínház pedig a cég első létesítménye Görögországban. "Vállalatunk szilárd piaci pozíciókkal rendelkezik ebben a régióban, és több országban is piacvezető szerepet játszunk. Dél-Kelet-Európában a moziba járás nagyon népszerű formája a szabadidő eltöltésének, ezért egyre több bevásárlóközpont-üzemeltető gondolja úgy, hogy a mozi elengedhetetlen eleme a bevásárlóközpontok által kínált szórakoztatásnak" - fejtette ki Christof Papousek, a Cineplexx International pénzügyi vezetője és társtulajdonosa a Nišben és Prištinában felépített filmszínházak megnyitó ünnepségén. 2017 tavaszára pedig a Cineplexx már a legnagyobb filmszínház-üzemeltető lesz a nyugat-balkáni régióban, ahol addigra nyolc SEE országban összesen huszonegy mozit működtet majd.
(folyt.)

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.