2024. április 19. péntek

2016. december 14., szerda 12:20

Telt házas rendezvénnyel zárult a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) őszi kurzusa
    Budapest, 2016. december 14., szerda (OTS) - Több mint százan voltak kíváncsiak a CCA nyílt oklevélosztó zárónapján Rényi András és Martos Gábor kurzuszáró előadásaira tegnap, a MÜPA előadótermében.

Az alapítványi működtetésű Kortárs Műgyűjtő Akadémia tavasszal indult képzéssorozatának célja, hogy alapismeretek átadásával közelebb hozza az erre fogékony igényes közönséget a műgyűjtés életérzéséhez, és ezzel a kortársművészeti szektor piaci oldalát serkentse.

Az őszi szemeszter szervezésében a CCA vezető kortársművészeti galériákat szólított meg, így sorrendben a Várfok, a Viltin, a Nextart, a Gregersen Art Point, az acb, az Inda és az Art+Text Budapest állt a projekt mögé, helyet és lehetőséget biztosítva a képzésnek.

Tavasszal tizenegyen, ősszel tizenöten szereztek oklevelet, és már a jövő februári kurzusra is érkeznek a jelentkezések. A kurzust általános elismerés és várakozás kíséri, az elégedett és lelkes hallgatók szívesen ajánlják a képzést ismerőseiknek, vagy javasolják számukra a CCA ajándékutalvány karácsonyi lehetőségeit.

A CCA 2017-re erős évkezdést tervez: új honlapot új képzéstípusokkal, szabadegyetemet, műgyűjtő klubot és természetesen a tavaszi kurzust februárban - amelyben továbbra is a bevált, bizonyított, nemzetközi mintájú tematikát folytatják, a kortárs szakma egyre szélesebb bevonása mellett.

Honlap: www.contemporary.hu

Fotók a dec.13.-i zárónapról: https://www.dropbox.com/sh/uaahvtxgrrawsy4/AAA2NjsNSOY00OmR7TU2lEufa?dl=0