OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. július 4. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. december 1., csütörtök 16:30

Nemzetközi érdeklődés középpontjában a Fővárosi Vízművek tevékenysége
    Budapest, 2016. december 1., csütörtök (OTS) - Közel 20 ország és nemzetközi szervezet tárgyaló delegációjával találkoztak a Fővárosi Vízművek vezetői a Budapesti Víz Világtalálkozó során

    A november 28-30. között a Millenárison rendezett Budapesti Víz Világtalálkozóra érkezett külföldi delegációk rendkívüli érdeklődést tanúsítottak a Fővárosi Vízművek Zrt. tevékenysége, nemzetközi szerepvállalása iránt.

A különböző térségek, így például Ázsia és Latin-Amerika, Szaúd-Arábia fejlesztési bankjának, valamint az Európai Fejlesztési Banknak a képviselői a vízügyi fejlesztések finanszírozási lehetőségeiről folytattak tárgyalásokat a Fővárosi Vízművek vezérigazgatójával. A vízügyi kérdésekben meghatározó szerepet betöltő döntéshozók közül említésre méltóak a mauritiusi köztársasági elnök asszonnyal, valamint a kuvaiti, a koszovói és az iraki vízügyi miniszterrel, továbbá a tiranai főpolgármester-helyettessel a Fővárosi Vízművek víziközmű-szolgáltatási tapasztalatának és szaktudásának lehetséges hasznosításáról folytatott kétoldalú tárgyalások.  A nemzetközi szervezetek, így az ENSZ és az Aqua Publica Europa, valamint a regionális szövetségek, mint például a Mexikói Víziközmű Szövetség képviselői a Fővárosi Vízművek már jelenleg is meglévő nemzetközi szerepvállalásának tapasztalatairól és a jövőbeni lehetőségekről folytattak megbeszéléseket a Fővárosi Vízművek vezérigazgatójával.

A találkozó egyúttal lehetőséget teremtett arra is, hogy a már jelenleg is folyó nemzetközi projektek együttműködő partnereivel, így például az indonéz, a török és az azeri cégek képviselőivel áttekintsék a felek a közös munka eredményeit és a további együttműködési lehetőségeket.

A legélénkebb figyelem a Budapesti Víz Világtalálkozó innovációs díjával is kitüntetett ReWater víztisztító rendszer iránt nyilvánult meg az egészséges ivóvíz előállításában nehézségekkel küzdő térségekből érkező döntéshozók és szakemberek részéről. A szennyezett vízből tiszta, fogyasztható ivóvizet előállító konténer elsősorban rendkívüli helyzetekben jelenthet az ivóvíz-előállításban átmeneti megoldást.
Több szakértői csoport is ellátogatott a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Biopolus Kft. közös fejlesztésében a Fővárosi Vízművek központi irodaháza mellett, a Váci úton kialakított aeropóniás növénytermesztési technológiát alkalmazó Élőszigethez. A kísérleti városi farm a víz mint éltető közeg és az innovatív, ma még rendkívülinek számító, ám a jövőben természetessé váló növénytermesztés találkozását mutatja be látványos megoldásokkal, amely főként azokban a térségekben jelenthet forradalmian új élelmezési megoldást, amelyek termőföldhiánnyal küzdenek. A Világtalálkozó idején a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep szakemberei is számos delegációt fogadtak, és ismertettek meg az ott alkalmazott technológiai megoldásokkal.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.