OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. november 22., kedd 10:25

Budapest karácsonyfája a Városháza parkban - Az Advent Budapesten téli fesztiválon állítják fel a főváros karácsonyfáját
    Budapest, 2016. november 22., kedd (OTS) - Immár hagyományosan a Deák tér közvetlen szomszédságában, a fényligetté változó Városháza park téli fesztiválján állítják fel a főváros karácsonyfáját a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően. Az Advent Budapesten elnevezésű rendezvénysorozat egyik fő látványosságának feldíszítéséhez idén a gyerekek is csatlakozhatnak. A "kívánság-fát" 2016. november 23-án állítják fel, és december 27-ig díszíti majd a főváros legcsaládiasabb adventi fesztiváljának helyszínét.

    Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idén is gazdag programkínálattal, jótékonysági eseményekkel és számos meglepetéssel várja a családokat 2016. november 26. és december 27. között a Városháza parkban. A kulturális rendezvényeknek helyet adó fűtött Üvegházban a négy adventi hétvégén, szombaton és vasárnap egész nap ingyenes családi programok - bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés, adventi gyertyagyújtás, koncertek - várják az érdeklődőket, hétköznap esténként pedig amatőr kórusok, társulatok mutatják be itt karácsonyi műsoraikat. A Városháza parkban állítják ki az óvodás és iskolás csoportok által környezettudatos eszközökkel dekorált 90 stilizált kisfenyőt is, amelyek a FŐKERT és a Szabad Tér Színház együttműködésének köszönhetően idén újra köztéri installáció formájában díszítik a belváros egyik legszebb terét.

A minőségi kulturális programok, a jótékonysági és a közösségi események által a látogatók most is aktívan vehetnek részt az ünnepvárás folyamatában. Ehhez kapcsolódik a szervezők új kezdeményezése, a közös fenyőfa-díszítés is. Az első adventi hétvégén az Üvegházban elkészíthető díszekre a gyerekek felírhatják saját karácsonyi kívánságaikat vagy üzeneteiket, elhelyezhetik a fenyőn, így gazdagítva Budapest közös karácsonyfáját.

November 23-án, szerdán 11 és 12 óra között állítják fel a téren a hatalmas méretű fenyőfát, amelynek feldíszítésére másnap, november 24-én, csütörtökön, a délelőtti órákban kerül sor. Az adventi időszakra fényligetté változó Városháza parkhoz hasonlóan a fa ünnepi kivilágításáról a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. gondoskodik, a látogatók személyes kívánság-díszeit pedig folyamatosan helyezik majd el a fán. A főváros karácsonyfája így nem csupán látványosságként áll majd Budapest fényligetének közepén, hanem az összetartozás érzetét is erősíti.

www.adventbudapest.hu,www.fokert.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.