OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. november 16., szerda 10:12

Szoftveresen is kezelhető a munkaerőhiány? - A Personal Hungary HR informatikai szakértője szerint már léteznek a fluktuáció csökkentésére használható vállalati informatikai megoldások
    Budapest, 2016. november 16., szerda (OTS) - Az okos HR megoldásokról és azok szerepéről tart előadást a ma kezdődő Personal Hungary kiállításon a kiállítás HR informatikai szakértője Otti Csaba, aki szerint a munkaerőhiány kezelésében kiemelt szerepet kaphatnak a hatékonyságnövelő vállalati informatikai megoldások.

    "A vállalatoknak nem csak a munkaerőpiacon, hanem a meglévő erőforrások optimalizálásával, és az ezeket célzó IT megoldásokban is keresniük kellene a munkaerőhiány megoldását" - véli Otti Csaba, aki egyben a magyar tulajdonú, emberi erőforrás-kezelő informatikai rendszerek fejlesztésével foglalkozó Login Autonom Kft. ügyvezetője is. "Segítségükkel 15-20 százalékkal csökkenhet a cégek munkaerő igénye, miközben a munkáltatói márka is erősödik."

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon jelenleg 50 ezer munkavállaló hiányzik a munkaerőpiacról. A legjobban érintett a legnagyobb foglalkoztatónak számító feldolgozóipar, ahol 14 ezer állás betöltetlen, arányaiban ez 2,1 százalékot jelent. Az arányokat tekintve az informatikai cégeknél van a legnagyobb gond, 3,9 százalékos a hiány, ami 2900 állást takar. Egy szakmai szervezet, az IVSZ szerint azonban az informatikushiány ennél magasabb, becslésük szerint elérheti a 20 ezret is.

Eljött a smart HR megoldások ideje

A munkaerőhiány enyhítésére a vállalatoknak nem kell feltétlenül a munkaerőpiachoz fordulniuk. Hosszú távon sokkal hatékonyabb és kifizetődőbb, ha a meglévő erőforrásokat optimalizálják. Az utóbbi idők smart HR eszközei a fluktuáció kezelésére, kompetencia- és képzés nyilvántartásra, a munkáltatói márka erősítésére, a dolgozói elégedettség és a munkavégzés hatékonyságának mérésére, növelésére és a vállalati kommunikáció erősítésére is alkalmassá váltak, a munkaerő és a HR közötti közvetlen kommunikációs és visszajelzési lehetőséget nyújtó informatikai rendszerek. Ezek az eszközök erősíthetik a dolgozói lojalitást, olyan munkakörnyezetet teremtenek, melyben más, magasabb szintű szakmai és emberi tényezők figyelembevételére is van kapacitás, így hosszú távon a fluktuációra, és ennek a nyomán kialakuló munkaerőhiányra adnak határozott választ.

"A vállalati informatika piacán ma már elérhetők olyan smart HR megoldások, amelyek bevezetésével a tapasztalatok szerint akár 15-20 százalékkal is csökkenthető a cégek munkaerőigénye." - véli Otti Csaba, a teljeskörű emberi erőforrás menedzsment rendszerek fejlesztésével foglalkozó Login Autonom Kft. ügyvezető igazgatója, aki az idei évtől a Personal Hungary kiállítás HR informatikai szakértője.

A szakértő szerint eljött az az idő, hogy valóban emberi jelleget adjunk a HR szakmának.

A témáról a szakértő Fehér Andrással közösen tart előadást 2016. november 16-án, a budapesti Personal Hungary kiállításon. A gyakorlati tudnivalókat, esettanulmányokat is tartalmazó előadás címe: De mégis, mi köze a HR informatikának a munkaerőhiányhoz? - A Smart HR kora.

További információ: Rácz Krisztina
Login Autonom Kft.
Telefon: 06 (70) 365-1456; e-mail: info@login.hu
login.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.