OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. november 14., hétfő 12:15

Az MTVA Sajtóosztály közleménye
    Budapest, 2016. november 14., hétfő (OTS) - Nézettségek: jól teljesítő műsorok péntek, szombat, vasárnap a közmédia adóin

    
Változatos műsorokkal nyújtott a hétvégén a közmédia. Népszerű műsorok, sorozatok, híradók, Fölszállott a páva, gyereksorozatok és rajzfilmek, valamint sportmérkőzések közül válogathattak nézőink.

Pénteken a közmédia legnézettebb műsora a Hegyi doktor - újra rendel c. sorozat aktuális része volt a Dunán. Az alpesi hétköznapok 427 ezer főt (SHR: 11,3) ültetett a televíziók elé. A Dunán a Fölszállott a páva is megtalálja a maga közönségét: a több mint két órás élő műsort 302 ezren szurkolták végig (SHR: 7,3%), és a Ridikül is vonzott 221 ezer nézőt, ahogy a lengyel-magyar barátságot ápoló Lengyel-magyar - két jó barát c. miniműsort is végigkövette 139 ezer néző.

Hogy a retrónak milyen hatalmas ereje van, arra jó példa, hogy Derrick, a leghíresebb német nyomozó még mindig képes 106 ezres nézettséget produkálni az M3-on, ahogyan az M2-n is volt két mesefilm, amit majdnem 100 ezres közönség nézett végig: a Jonalu c. animációs sorozatot 90, míg a Loopdidoo sorozatot 88 ezer fő követte az M2-n pénteken. Szorosan mögöttük Manó Benő és Lili hercegnő apró királysága (86 ezer fő), és Mily, a kíváncsi, valamint Eperke kalandjai, 83, és 80 ezres nézettséggel.

Szombaton 450 ezer nézőt vonzott a Borbás Marcsi legfrissebb gasztrokalandjait tálaló közkedvelt műsor, a Gasztroangyal (SHR: 12,7%), majd a Szerencseszombatot 309 ezer fő szurkolta végig, hogy élőben ellenőrizhesse, behúzta-e a lottóötöst, vagy a Luxor számait. A Forma-1 Brazil Nagydíj szombati időmérőjére 297 ezer ember kapcsolt, de még a szabadedzés és a stúdióbeszélgetés is 175, illetve 161 ezer néző figyelmét keltette fel. A Duna 19:30-as Híradóját 202 ezer ember követte, ettől alig marad el az M1 déli híradója, melyet 192 ezer ember nézett végig. Szombaton azonban a közmédia gyerekcsatornája, az M2 is nagyon jó eredményeket hozott: a Grimm legszebb meséit 153 ezren nézték, és a Gumimacikat is 150 ezren.

A hétvége legnézettebb műsorszámai azonban vasárnapiak. A Magyarország - Andorra VB-selejtező mérkőzés volt a három nap legnézettebb adása: ezt 606 ezren követték figyelemmel (SHR: 13,1%), és 1.447.000 fő kapcsolódott be a mérkőzésbe legalább 1 percre. A következő topligás műsor is sportközvetítés, a Forma-1 Brazil nagydíja 537 ezer nézőt vonzott (SHR: 12,1%), majd a stúdióbeszélgetés is lekötötte az M4 Sport nézőit, hiszen azt is figyelemmel kísérte 353 ezer ember (SHR: 10,9%).

Az M4 Sport vasárnapjánál maradva, a VB-selejtező fölvezető műsorai, majd a meccs utáni stúdióműsor is az M4 Sporton tartotta a televíziónézőket. Az összesen 3 műsorblokkot 224, 266, 297 ezer ember követte. A Duna 20:30-as híradóját 204 ezer ember látta, míg a Magyarország, szeretlek! c. vetélkedőt 201 ezer néző szurkolta végig. Külön érdekesség, hogy tartva a hétvégi trendet, az M2-n sugárzott Kis gyufaáruslány is 112 ezer nézőt ültetett a képernyők elé, és a Dr. Pluss! c. animációs sorozat aktuális részét is 105 ezren látták vasárnap.

MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.