OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. május 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2016. november 10., csütörtök 11:36

Telt ház a BÁV 69. Művészeti aukciójának első napján - Közel 10 milliót ért az 5 karátos brillgyűrű
    Budapest, 2016. november 10., csütörtök (OTS) - A nagy karátszámú brill ékszerek voltak a sztárok a BÁV őszi aukciójának ékszernapján.  A magyar piacon igazi ritkaságnak számító, 5 karátos briliánssal ékített szoliter gyűrű 9,6 millió forintot ért az új tulajdonosának.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161110_001.jpg

Az árverés első napját élénk érdeklődés, óriási licitharcok és jelentős áremelkedések kísérték. Az utóbbi években megélénkülő, befektetési célú vásárlások az eddiginél is több, millió forint feletti leütést eredményeztek. Ennek köszönhetően a BÁV az elmúlt 20 év legnagyobb ékszeraukciós árbevételével zárta a napot. Főleg a nagy karátszámú brillek értek el szép eredményeket. Az akár eljegyzési célra is tökéletes, nagy brilles szoliter gyűrűk szinte maradék nélkül elkeltek. Különösen népszerűek voltak a fülbevalók, egy több mint 3 karátnyi brillel ékített darabért közel 3 millió forintot fizettek.

A rubinnal, zafírral és más színes drágakövekkel díszített ékszerek is kelendőek voltak. Egy fehérarany, 7,5 karátnyi smaragddal és további brillekkel ékített fülbevalónak 2,2 millió forintért örülhetett az új tulajdonosa. Nagyon jól szerepeltek az art deco és a történeti ékszerritkaságok. A gyűjtői darabok mellett a férfiórákra is sokan licitáltak, de a modern, márkás designékszerek iránt is érezhetően megélénkült a kereslet. Egy Chimento fehér- és sárgaarany olasz luxuskarkötő és nyaklánc kollekció közel 4 millió forintért kelt el.

Az ezüst műtárgyak számos művészettörténeti ritkaságot vonultattak fel. A komoly licitharcoknak köszönhetően a kollekció szinte minden darabja elkelt. A legnépszerűbbek idén is a szecessziós és az art deco asztali ezüstök voltak, de a legnagyobb leütési árat mégis egy 19. század végi pesti neorokokó kandeláber-pár érte el, ez 3,36 millió forintért talált új otthonra.

A BÁV 69. Művészeti aukciója csütörtökön a festmény- és műtárgynappal folytatódik. Rippl-Rónai József, Czóbel Béla, Aba-Novák Vilmos sokáig lappangó alkotásai, Zsolnay Miklós fejedelmi kandallója, és egy igazi kultúrtörténeti ritkaság, az i.e. 5400-4600 körül készült, késő Vinča terrakotta figura is árverésre kerül a MOM Kulturális Központban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.