OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. október 27., csütörtök 12:30

4. Aon Kockázatkezelési Kerekasztal
    Budapest, 2016. október 27., csütörtök (OTS) - A legnagyobb belső kockázatot a humán erőforrás minősége jelenti

    "A jó hír az, hogy világszerte egyre több felsővezető hangoztatja a színvonalas kockázatkezelés fontosságát. Ugyanakkor a rossz hír, hogy közülük sokan nem hallják meg a veszélyek meglétéről szóló belső, vagy külső véleményeket, figyelmeztetéseket." - hangsúlyozta beszédében a napokban megtartott 4. Aon Kockázatkezelési Kerekasztal rendezvényre, Budapestre érkezett Richard Waterer.

Az Aon Global Risk Consulting regionális igazgatója többször utalt arra, hogy a vállalati pénzügyi teljesítmény és kockázatkezelés fejlettsége között bizonyítottan egyenes összefüggés van.

E gondolatsorhoz jól kapcsolódott az Aon ügyfélkapcsolati igazgatójának, Rendesi Jánosnak az előadása, aki a cége által frissen elkészített "A magyarországi gazdálkodó szervezetek kockázatkezelési gyakorlata" címet viselő felmérés összefoglaló eredményeiről számolt be.

A 102 cég részvételével elkészült kutatási anyagból kiderül, hogy aktuálisan a következő belső kockázati tényezők jelentik a legnagyobb kockázatot a választ adó cégek számára:
     1.    Humán erőforrás minősége
     2.    Előállított termékek és szolgáltatások minősége
     3.    Cash-flow és likviditás

A rendezvényen megjelent szakembereket meglepte, hogy az adatkezelés csak a 10. ezen a listán. Az óriási mértékben előretörő kiberbűnözés idején e terület pedig jóval több óvatosságot igényelne.

A felmérésben részt vett kkv-k a következő külső kockázati tényezőket tekintik kiemelkedő veszélyforrásnak:
     1.    Vevők és felhasználók igényei, kereslet
     2.    Versenytársak viselkedése
     3.    Adótörvények

Elgondolkodtató, hogy a tavalyi, a gazdálkodó szervezetek szélesebb körét érintő felméréshez képest, az idén a korrupciós kockázati tényező két hellyel is előbbre rukkolt.

A reputációs kockázatok területén megismétlődött a tavalyi sorrend:
     1.    Termékek és szolgáltatások minősége
     2.    Eredményesség
     3.    Vállalatvezetés minősége, a kockázattudatosság hiánya

A teljes kutatás és a 4. Aon Kockázatkezelési Kerekasztal rendezvénnyel kapcsolatos további információk elérhetők Rendesi János ügyfélkapcsolati igazgatónál: Janos.Rendesi@aon.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.