OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2016. október 12., szerda 11:30

20 éves a Michelin Magyarországon
    Budapest, 2016. október 12., szerda (OTS) - Az évforduló alkalmából az ünneplés mellett faültetést is szervezett a vállalat. Nyíregyházán a Bujtosi tónál, az új játszótér és kondi park közelében, 20 oszlopos tölgyet ültettek el. A gyalogút ezentúl a Michelin-sétány nevet viseli. A faültetés október 11-én, a nyíregyházi személyabroncs gyár igazgatója, Dr. Nemes Attila és a nyíregyházi alpolgármester, Jászai Menyhért részvételével zajlott.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161012_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161012_002.jpg

20 éve annak, hogy a Michelin csoport tulajdonába került az akkori magyar gumiabroncsgyártás állami nagyvállalata, a Taurus. A két évtized alatt végrehajtott modernizáció, az új, globális vállalati kultúra meghonosítása, a magyar márka integrálása a vállalat portfóliójába bizonyítja a sikeres tulajdonos váltást, melyhez a hazai szakértelem és megújulni tudás is hozzájárult. A magyarországi egységek fontos funkciókat töltenek be a csoporton belül.

A vállalat Magyarországon négy telephellyel rendelkezik, a nyíregyházi személyabroncs gyár nagyteljesítményű abroncsokat gyárt csúcskategóriás, sport és szupersport járművekre és városi terepjárókra. A szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron lévő Michelin telephely abroncsgyártáshoz használt nyersanyagot forgalmaz. Vácon logisztikai központ működik, Budapesten a Michelin közép- és dél- európai régiójának kereskedelmi irodája és a belépő kategóriájú termékek gyártását és értékesítését irányító egység működik.

20 év - mérföldkövek

     - 1996 -  A Taurus vállalat a nemzetközi szinten elismert Michelin Csoport tulajdonába kerül

     - 1998 -  Az új mezőgazdasági abroncs üzem avatása Edouard Michelinnel Nyíregyházán

     - 2005 -  Gyáravató ünnepség Nyíregyházán és az első személyabroncs aláírása - 2005

     - 2007 -  A vállalati felelősségvállalás részeként 2007-ben indult el a gumitégla adományozás.  Az elmúlt 9 évben közel 3 000 m2 gumitéglát ajánlott föl a vállalat nyíregyházi és budapesti óvodáknak, iskoláknak, a legkisebbek biztonságáért.

     - 2011 óta szervezi meg a cég Nyíregyházán közlekedésbiztonsági programját, a Michelin Bringafesztivált, évente közel 2000 résztvevővel.

     - 2015 - A Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi termelőegységét, amelyben nagyteljesítményű, Michelin márkájú személyabroncsokat gyárt. A 40 millió eurós beruházás megvalósítása 2015-ben kezdődött el, és 2017 végére a tervek szerint 100 új munkahely létrehozását teszi lehetővé.

     - 2015 - A Michelin új logisztikai központot avat Vácon. A beruházás 7 millió euróból valósul meg, és 15 ország abroncs ellátását teszi lehetővé.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.