2024. március 29. péntek

2016. október 12., szerda 11:30

20 éves a Michelin Magyarországon
    Budapest, 2016. október 12., szerda (OTS) - Az évforduló alkalmából az ünneplés mellett faültetést is szervezett a vállalat. Nyíregyházán a Bujtosi tónál, az új játszótér és kondi park közelében, 20 oszlopos tölgyet ültettek el. A gyalogút ezentúl a Michelin-sétány nevet viseli. A faültetés október 11-én, a nyíregyházi személyabroncs gyár igazgatója, Dr. Nemes Attila és a nyíregyházi alpolgármester, Jászai Menyhért részvételével zajlott.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

20 éve annak, hogy a Michelin csoport tulajdonába került az akkori magyar gumiabroncsgyártás állami nagyvállalata, a Taurus. A két évtized alatt végrehajtott modernizáció, az új, globális vállalati kultúra meghonosítása, a magyar márka integrálása a vállalat portfóliójába bizonyítja a sikeres tulajdonos váltást, melyhez a hazai szakértelem és megújulni tudás is hozzájárult. A magyarországi egységek fontos funkciókat töltenek be a csoporton belül.

A vállalat Magyarországon négy telephellyel rendelkezik, a nyíregyházi személyabroncs gyár nagyteljesítményű abroncsokat gyárt csúcskategóriás, sport és szupersport járművekre és városi terepjárókra. A szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron lévő Michelin telephely abroncsgyártáshoz használt nyersanyagot forgalmaz. Vácon logisztikai központ működik, Budapesten a Michelin közép- és dél- európai régiójának kereskedelmi irodája és a belépő kategóriájú termékek gyártását és értékesítését irányító egység működik.

20 év - mérföldkövek

- 1996 -  A Taurus vállalat a nemzetközi szinten elismert Michelin Csoport tulajdonába kerül

- 1998 -  Az új mezőgazdasági abroncs üzem avatása Edouard Michelinnel Nyíregyházán

- 2005 -  Gyáravató ünnepség Nyíregyházán és az első személyabroncs aláírása - 2005

- 2007 -  A vállalati felelősségvállalás részeként 2007-ben indult el a gumitégla adományozás.  Az elmúlt 9 évben közel 3 000 m2 gumitéglát ajánlott föl a vállalat nyíregyházi és budapesti óvodáknak, iskoláknak, a legkisebbek biztonságáért.

- 2011 óta szervezi meg a cég Nyíregyházán közlekedésbiztonsági programját, a Michelin Bringafesztivált, évente közel 2000 résztvevővel.

- 2015 - A Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi termelőegységét, amelyben nagyteljesítményű, Michelin márkájú személyabroncsokat gyárt. A 40 millió eurós beruházás megvalósítása 2015-ben kezdődött el, és 2017 végére a tervek szerint 100 új munkahely létrehozását teszi lehetővé.

- 2015 - A Michelin új logisztikai központot avat Vácon. A beruházás 7 millió euróból valósul meg, és 15 ország abroncs ellátását teszi lehetővé.