2024. április 16. kedd

2016. szeptember 9., péntek 08:00

Undergroundból a reggeli műsorba: Kardos-Horváth János a Petőfihez igazol
    Budapest, 2016. szeptember 9., péntek (OTS) - A Petőfi igazán együtt él a hallgatóival: az ezernyi pozitív visszajelzés miatt a Petőfi rádió leigazolja reggeli műsorába, a Talpra magyarba Kardos-Horváth Jánost, a Kaukázus és a Magashegyi Underground vezetőjét.

"Kardos-Horváth János leigazolását azért döntöttük el, mert a rádió hallgatói közül rengetegen visszajeleztek nekünk, és azt mondták, nagyon tetszik nekik János műsorvezetői stílusa" - mondta Pető Zoltán, a Petőfi rádió főszerkesztője.
     "Mi együtt élünk hallgatóink rezdüléseivel: Kardos-Horváth Jánost nagyon szerették a hallgatók, és rengetegen kérték, hogy kapjon állandó helyet a reggeli műsorban. Büszkék vagyunk arra, hogy ő az első underground zenész, aki megjelenik az országos rádiózásban, és zenészből műsorvezetővé lesz. Örülünk, hogy Kardos-Horváth is a Petőfi csapatát erősíti a jövőben" - fogalmazott Pető.
     "Leventét profi kis magyar Budhának tartom, aki mindenkinél képes beindítani a reggeli motort. Már eddig is sokat tanultam tőle. Kíváncsian várom, hogy az új kihívás hogyan alakítja majd át az életemet" - mondta Janó, aki nagyon örül az új feladatnak.

XXX

Kardos-Horváth János énekes, zenész dalszövegíró, a Kaukázus és a Magashegyi Underground alapító tagja. Általános iskolás korában kezdett gitározni, első saját szerzeményeit nővére kétkazettás magnóján vette fel. Tatabányai főiskolai tanulmányai alatt megalapította a Kaukázus együttest Fűrész Gáborral, amely underground körökben jelentős ismertségre tett szert, részben a Petőfi Rádiónak köszönhetően. Gyermekeinek is írt dalokat, ebből született meg a Hahó Együttes, amely nevelve-tanítva szórakoztatja az óvodás és kisiskolás gyerekeket, Kafkaz néven pedig egy szál gitárral ad lírikus koncerteket. A Petőfi Rádió hallgatói korábban az Anyám tyúkja ötrészes gyerekműsorban találkozhattak Janóval, aki ezentúl a Talpra magyar egyik műsorvezetőjeként csatlakozik a rádió stábjához.

MTVA Sajtóosztály