OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. augusztus 10., szerda 15:45

Környezeti károkozásban is dobogós Magyarország
    Budapest, 2016. augusztus 10., szerda (OTS) -  Egy Európai Bizottság által kiadott jelentés szerint 2007 és 2013 között kb. 1245 káreset került bejelentésre, melynél a környezeti felelősségről szóló irányelv alkalmazására került sor. Megdöbbentő tény, hogy ezen esetek kb. 45%-a (563 eset) hazánkból származik.

    A bejelentett esetek közül nagy számban találkozunk közúti balesetekkel, melyek egy részében a szállított áru okozott szennyezést, de számos esetben nem maga a rakomány, hanem a balesetet szenvedett szállító jármű sérült tartályából kifolyó olaj okozott kárt.

Szintén nagyszámú eset történt állattenyésztő (sertés, marha) telepeken, és számottevő a vízellátási, vízkezelési, valamint hulladékgyűjtő, hulladékkezelő tevékenységgel összefüggő károk aránya is.

Sok bejelentés nem hirtelen esemény hatására keletkezett kár, számos esetben a hatóságok általi ellenőrzés, engedély megszerzéséhez szükséges vizsgálat, vagy éppen egy telephelyen belüli átépítés, régi tartályok, tárolók lebontása során derült fény szennyezettségre.

A környezeti károk helyreállítási költségeinek térítésére, a gazdasági szereplők terheinek átvállalására léteznek megoldások, ilyen például a környezetszennyezési felelősségbiztosítás, mely szélsőséges esetben akár a csődtől is megmentheti vállalkozásokat.

Az AIG Europe Limited Magyarországi Fióktelepének Környezetszennyezési Felelősségbiztosítása a hazai piacon egyedülállóan széleskörű fedezetet nyújt a vállalkozások számára, kiterjed mind a véletlen, balesetszerű, mind a folyamatos szennyezésekre, teljeskörű helyreállítási költségekre, és saját telephelyi fedezetet is tartalmaz. Az alapfedezet részeként továbbá, egy válságkezelői tanácsadó hálózat áll válsághelyzet esetén az AIG ügyfeleinek rendelkezésére, amely a nap bármely órájában díjmentesen elérhető.

Jelen hirdetés tájékoztató jelleggel készült. A termékkel kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, előzetes díjindikációért kérjük forduljon biztosítási alkuszához vagy közvetlenül Társaságunkhoz (E-mail: kornyezetszennyezesi@aig.com).

AIG Europe Limited Magyarországi Fióktelepe
1133 Budapest Váci út 76.
Capital Square Irodaház
Homepage: http://www.aig.hu/

A biztosítást az AIG Europe Limited nyújtja. Angliában és Walesben bejegyezte a Registrar of Companies. Cégjegyzékszáma: 01486260. Székhelye: AIG Building, 58 Fenchurch Street, London EC3M 4AB, Egyesült Királyság. Az AIG Europe Limited Magyarországi Fióktelepének székhelye a 1133 Budapest, Váci út 76., és nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a 01-17-000387 cégjegyzékszámon. Az AIG Europe Limited az egyesült királyságbeli Financial Services Authority engedélye alapján működik.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.