OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. június 21., kedd 09:35

Fénnyel festett éjszaka - Múzeumok Éjszakája június 25-én a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban.
    Budapest, 2016. június 21., kedd (OTS) - Hősök, ősök, örökösök - Hősök tere az MNM-ben, fedezzen fel velünk egy újrafestett hőskultuszt! Merüljön el a fényben és hagyja, hogy behúzza az Élő Múzeum!

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160621_002.JPG

     A programok már délután elkezdődnek: "kerti hőstalálkozó" várja a kicsiket és a családokat, óriás-társasjátékokkal, és egy fantasztikus slackline-bemutatóval. A kötélen egyensúlyozva a hősködők próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat. A múzeumba betoppannak a MINYONOK is, lehet saját minyon-bábut készíteni, mesés foglalkozással, saját hőstörténet kitalálásával.
     A Múzeumkertbe érkezik a Magyar Vöröskereszt véradókamionja is, a legelszántabbak, és akik szívükön viselik mások sorsát, így segíthetnek a véradószolgálatnak.
     Az est folyamán mindenki felfedezheti a Tündérkert titkos ezüsttallérjait, Nemzetünk kincsét, az '56-os forradalom Rejt/Jel/képeit és a Megmentett műkincseket. Mindebben tárlatvezetésekkel segítenek kurátoraink és meghívott előadóink: Sebestyén Márta népdalénekes, Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, Sümegi György művészettörténész és Törő István.
     A Rejt/Jel/képek '56 - A forradalom titkos művészete című kiállításba látogatók az elsők között  láthatják eredetiben Marc Chagall, a magyar forradalom előtt tisztelgő képét!
     Az évszázadokon átívelő programsorozatban átélhetik a forradalmi lendületet és személyesen megismerhetik a forradalmak arcait.
Zenés Élő Múzeum-programunkon a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathatnak bele - eredeti műtárgyak között, az MNM állandó kiállításán.
     A Díszteremben visszatáncolhatnak az '50-es évekbe, a zene hőskorából rockabillyzhatnak a Mystery Gang-gel. Pihenésképp mozizhatnak: a Szerencsés Dániel, a Megáll az idő és a Szamárköhögés című filmeket tűzzük műsorra.

2016. június 25-én várunk mindenkit - legyenek velünk ezen az elvarázsolt éjszakán, és fedezzék fel a magyar történelem hőseit!
Csak ezen az egy estén láthatják a múzeum különös, fényárban úszó arcát és lehetnek részei a csodának, ahogy épületünk történelmi mozivá válik! A jó hangulat és értékes szórakozás garantált!

http://mnm.hu/hu/esemenyek/muzeumok-ejszakaja-0
https://www.facebook.com/nemzetimuzeum
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.