OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. június 10., péntek 14:35

Kezdődik a Budapesti Nyári Fesztivál! - Hétvégén nyitnak a budapesti szabadtéri színpadok
    Budapest, 2016. június 10., péntek (OTS) - Nemzeti Filharmonikusok és Yuja Wang zongoraművész koncertjével ma este 8 órakor veszi kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál augusztus végéig tartó programsorozata a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Városmajorban vasárnap tartanak nyárindító családi napot gyerekprogramokkal, este Kiscsillag akusztikus koncerttel, amelyre egész nap várják a látogatókat. A Margitszigeten ezen az estén Stacey Kent amerikai jazzdíva ad koncertet kvartettjével.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160610_002.jpg

Június 10-én az ország egyik legnevesebb komolyzenei együttese, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad koncertet Romantikus klasszikusok címmel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Kocsis Zoltán, Kossuth-díjas karmester vezényletével. Műsoron Ravel: G-dúr zongoraverseny, Gershwin: Kék rapszódia és Dvorzák: IX. (Újvilág-)szimfóniája szerepel. A koncert sztárvendége a rendkívüli technikai tudásáról ismert Yuja Wang kínai zongoravirtuóz, aki nemcsak előadásmódjának korát meghazudtoló érettségével nyűgözi le a közönséget világszerte, hanem extravagáns megjelenésével és egyéni stílusával is.

A koncertre - csak úgy, mint a Budapesti Nyári Fesztivál összes margitszigeti előadására - érdemes a MAHART színházi hajójárattal érkezni, hogy még teljesebb legyen az élmény. A BKK ebben az évben is sűríti járatait a 26-os busz vonalán. A szervező Szabad Tér Színház felhívja az autóval érkező vendégek figyelmét, hogy parkolóhelyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre a Margitszigeten, a kijutásnál pedig hosszú várakozásra lehet számítani.

A romantika jegyében megrendezésre kerülő Nyári Fesztivál idén is 12 héten át várja a művészetek kedvelőit, több mint száz programból álló, gazdag programkínálatával. Új opera, színházi és musical bemutatók kerülnek színre, lesz három tenor operagála, szimfonikus filmzenekoncert, érkezik a gitár világsztárja: Stanley Jordan, a londoni Globe színház és a Monte-Carlo Balett, valamint újra lesz éjszakai show, idén világhírű illuzionistákkal. Az élményt és a művészi színvonalat olyan kiváló hazai és külföldi művészek garantálják, mint Rost Andrea, Miklósa Erika, Kálmándy Mihály, Giuseppe Filianoti, Martin Mühle, Sébastien Guéze, James Valenti és Marc Heller.

Június 12-én családi nappal nyit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Buda közkedvelt, fedett nézőterű nyári színházában délelőtt a Mese a Rézhegyen túlról című gyerekelőadással veszi kezdetét az augusztus végéig tartó színházi szezon. Napközben a színház parkjában és a Garden Színház-Kert-Bisztróban ügyességi játékok, interaktív foglalkozások, tudományos kalandpark, légvár csúszda, kosaras körhinta, vattacukor, arcfestés és zumba várja a családokat. Este 7 órától a Kiscsillag ad akusztikus koncertet Menetszél címmel a Városmajorban, ahol a következő héten a Színházi Szemle programsorozattal folytatódik a nyári program.

Bővebb információ, színházi hajójárat menetrend, online jegyvásárlás és esőnap információk: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.