OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. május 23., hétfő 10:21

A BÁV aukciójának sztárja Egry József Napsütéses Balaton című festménye volt
    Budapest, 2016. május 23., hétfő (OTS) - Nagy érdeklődés mellett számos magas leütést, tíz-, sőt húszszoros áremelkedést is hozott a BÁV 68. Művészeti aukciója a MOM Kulturális Központ Színháztermében. A változatos választékból kiemelkedett a gazdag és színes festménykínálat.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160523_001.jpg

A szakértők által összeállított, befektetési és gyűjtői szempontból egyaránt kiemelkedő kollekciónak köszönhetően nagy érdeklődés kísérte már az első napot is, több volt a külföldi befektető és jelentősen megnőtt a telefonos licitek aránya. Sőt Magyarországon egyedülálló módon már online is lehetett licitálni a BÁV applikáción keresztül. A szinte maradéktalanul elkelt ékszerkínálat tételei nem ritkán ötszörös, a ritkaságnak számító gyűjtői darabok akár húszszoros áron keltek el. A legnagyobb sikere a nagy karátszámú brill ékszereknek volt. Az aukció sztárdarabja egy szintén modern karék volt, amelyet összesen 18,5 karátnyi briliáns ékített, és amelyért közel 5 millió forintot fizetett a nyertes licitáló. Az ezüst műtárgyak számos művészettörténeti ritkaságot vonultattak fel.
A szokatlannak számító pénteki napon kiemelkedő vásárlási kedv jellemezte a színes és gazdag festmény, valamint műtárgykínálat árverését. A régi és a modern, a múlt század 50-60-as éveiben készült alkotások egyaránt keresettek voltak. Az aukció slágere Egry József három kitűnő képe volt, a legmagasabb áron a Napsütéses Balatont ütötték le: 11 millió forinton. Rippl-Rónai portréja is, a Fiatal nő vörös ruhában 7 millióért talált gazdára. A legnagyobb meglepetést Erdélyi Béla Fák vízparton című dekoratív műve okozta, amely 1,5 millióról indulva 6 millióért kelt el. Remekül szerepeltek a keleti tárgyak: egy 18. századi tibeti Buddha szobor ára 240 ezer forintról 2,6 millióra emelkedett, míg 19. századi párdarabja 1,1 millió forintot ért el. Komoly licitharcok folytak a modern és kortárs kerámiákért, Gorka Géza, Kovács Margit, Gádor István és főként Gorka Lívia művészi munkáiért.

Az utolsó blokkban szokás szerint hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Zsolnay kerámiák aukciója, különösen a szecessziós alkotásokért folyt nagy harc. Egy gyönyörű díszváza szép áremelkedéssel 1,5 millióig jutott, a pálmát viszont az Apáti Abt tervezte díszváza vitte el: a kikiáltási ár tízszereséért, 2,4 millió forintért ütötték le.

Legközelebb június 14-én tartja nyári műtárgy kamaraaukcióját a BÁV a Bécsi utcai Aukciósházban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.