OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. május 20., péntek 12:47

Szombaton is lehet állampapírt vásárolni a postákon
    Budapest, 2016. május 20., péntek (OTS) - 2016. május 21-től a legnagyobb postákon már szombatonként is elérhetőek a Posta által közvetített befektetési termékek, így lehetőség nyílik állampapír vásárlásra is. A Posta az első olyan több száz értékesítési pontot üzemeltető társaság, amely szombatonként is végez állampapír-forgalmazást.

    "A Kormány szándéka, hogy az állampolgároknak minél több lehetőségük legyen korszerű pénzügyi szolgáltatásokat és terméket igénybe venni. A hazai piacon az egyik legbiztonságosabb, és ennek köszönhetően az egyik legnépszerűbb befektetési formát az állampapírok jelentik. Éppen ezért jelentős lépés, hogy a Posta az állampapír értékesítését a legnagyobb hivatalokban szombatonként is elérhetővé teszi. A Posta állampapír-forgalmazási tevékenységével hozzájárul az államadósság devizaarányának csökkentéséhez és az államadóság finanszírozásához" - nyilatkozta Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

"A legtöbb pénzintézetben hétvégén nincs lehetőség a személyes ügyintézésre. A Magyar Posta a növekvő ügyféligényekre reagálva úgy döntött, hogy ismét megteremti annak lehetőségét, hogy szombatonként is lehessen a legnagyobb postákon befektetési ügyeket intézni, hiszen sok ügyfélnek hétköznap nincs ideje befektetéseinek kezelésére. A Posta által közvetített befektetési portfólió legnépszerűbb elemeit az állampapírok jelentik, a Postán keresztül elhelyezett állomány háromnegyedét teszik ki. Fontos tehát, hogy szombatonként is lehetőség nyílik a papíralapú állampapírok mellett, a dematerializált állampapírok forgalmazására, erre eddig még nem volt lehetőség a Postán.- nyilatkozta Szarka Zsolt, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt kezel, értékpapírszámlával jelenleg 46.000 ügyfél rendelkezik.

A Magyar Posta stratégiai célja, hogy megerősítse és minél szélesebb ügyfélkörben elérhetővé tegye a modern pénzügyi, pénzforgalmi termékeket. Ennek érdekében az elmúlt három évben megújította a postákon kínált pénzügyi portfóliót. Ennek eredményeként egyre több ügyfél intézi pénzügyeit - a csekkbefizetésen túl a folyószámlavezetést és befektetéseinek kezelését is - a postákon.

Magyar Posta Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.