OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 1. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. május 5., csütörtök 09:21

Ivócsapok újratöltve - A Föld Napján ismét a fővárosiak szolgálatába álltak az ivócsapok
    Budapest, 2016. május 5., csütörtök (OTS) - Április 22-én, a Föld Napján ihattak először a budapestiek és a Fővárosba látogatók az elmúlt két évben nagy népszerűségre szert tett tűzcsap-ivócsapokból.

    A Budapest Főváros Önkormányzata, a Fővárosi Vízművek és a BVA Nonprofit Kft. közös kezelésében lévő 43 ivócsap fokozatosan kerül fel a már megszokott helyszínekre. Elsőként a város legkedveltebb és leglátogatottabb részén, a Deák tér környékén állnak munkába a friss vizet kínáló kék szerkezetek. Azóta már újabb 13 tűzcsap alakult ivókúttá, a hétvégéig pedig további hússzal bővül az egészen a nyár végéig felfrissülést kínáló ivópontok száma. Mindenki bátran kortyolhat a vízből, hiszen Budapesten tiszta és egészséges a vezetékes víz, olyannyira, hogy még a tűzcsapokat is nyugodtan igénybe lehet venni ivás céljára - természetesen a szükséges ellenőrzés és karbantartás mellett, amelyről a Fővárosi Vízművek szakemberei folyamatosan gondoskodnak.

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. összefogásának eredményeként 2015-ben kísérleti jelleggel a belvárosi részeken kialakított ivócsapok iránt több kerület önkormányzata is érdeklődést tanúsít, és 2016 nyarán néhány szerelvény megvásárlásával kerületük lakosai számára is elérhetővé teszik ezt az utcai felfrissülési lehetőséget.  

A kihelyezett ivócsapok helyéről a Fővárosi Vízművek és az ötletgazda Ivócsap projekt honlapján található térkép tájékoztat.

A Hosszúlépés. Járunk? urbanisztikai, várostörténeti és gasztronómiai, valamint építészeti témákkal foglalkozó városi sétái során is útba ejtik a tűzcsap-ivócsapokat, ahogyan a Budapestbike.hu biciklis túrái során is.

Fővárosi Vízművek Zrt.
BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.
Ivócsap projekt
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.