2024. március 28. csütörtök

2016. május 2., hétfő 12:15

Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia és Dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor közleménye
    Pécs, 2016. május 2., hétfő (OTS) - Alulírottak, Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia és Dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor mint Zsolnay Vilmos egyenesági leszármazottai, a Zsolnay örökösök tagjai és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt részvényesei a fenti tárgyban az alábbi nyilatkozatot tesszük:

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Zsolnay gyár körüli botrányos eseményeket értetlenül és aggódva figyelő széles közvéleményt, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának, illetve Polgármesterének a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. megmentése érdekében tett lépéseit teljes mértékben támogatjuk, azzal jelenleg minden vonatkozásban egyetértünk. Ugyancsak szeretnénk azt is jelezni, hogy a részvényesi jogaink érvényesítése céljából mi magunk is meghatalmazást adtunk Dr. Szabó Iván ügyvéd úrnak, így a továbbiakban a jogi képviselő eljárási cselekményeit ill. nyilatkozatait a Pécsi Önkormányzat és a Pécs Holding Zrt. mellett - teljes körű támogatásunkat élvezve - a mi nevünkben is teszi.

Nyilatkozatunkat elsősorban azért tesszük, mert a most felszínre került "problémákat" korábban már mi is többször jeleztük, így nyilvánvaló hogy most sem mi csatlakoztunk valamilyen "sanda" érdekből a Pécsi Önkormányzathoz.

Legelső helyen szeretnénk megköszönni Dr. Páva Zsolt Polgármester Úrnak, hogy kezdeményezte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. stratégiailag kiemelt társasággá nyilvánítását. Nem titok, hogy Polgármester Úrtól függetlenül, az elmúlt egy év során mi magunk is folyamatos megkeresésekkel éltünk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felé abból a célból, hogy mint az ÁPV Rt. jogutódja, hozzon intézkedéseket egy, a Zsolnay számára megfelelő védőháló biztosítása céljából. Mi ugyan más megoldási módot javasoltunk, de a gyár biztonságának biztosítására jelenleg a stratégiailag kiemelt státusz is megnyugtató lehetőségként szolgál. Polgármester Úr, illetve a város jogi képviselője az elmúlt napok során több alkalommal is személyesen tájékoztatott bennünket és a kéréseinket is figyelembe véve tette meg lépéseit. A Zsolnay gyár államosítás utáni történetében először állnak egymás mellé ilyen jelentőségű ügyben a városi vezetők és családtagok, reméljük ez a konstruktív együttműködés a későbbiekben ennél előremutatóbb ügyekben is folytatódni fog.

Fenti nyilatkozatot kizárólag a saját nevünkben tesszük.

Pécs, 2016. április

Mattyasovszky Zsolnay Zsófia