OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2016. május 2., hétfő 12:15

Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia és Dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor közleménye
    Pécs, 2016. május 2., hétfő (OTS) - Alulírottak, Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia és Dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor mint Zsolnay Vilmos egyenesági leszármazottai, a Zsolnay örökösök tagjai és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt részvényesei a fenti tárgyban az alábbi nyilatkozatot tesszük:

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160502_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160502_003.JPG

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Zsolnay gyár körüli botrányos eseményeket értetlenül és aggódva figyelő széles közvéleményt, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának, illetve Polgármesterének a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. megmentése érdekében tett lépéseit teljes mértékben támogatjuk, azzal jelenleg minden vonatkozásban egyetértünk. Ugyancsak szeretnénk azt is jelezni, hogy a részvényesi jogaink érvényesítése céljából mi magunk is meghatalmazást adtunk Dr. Szabó Iván ügyvéd úrnak, így a továbbiakban a jogi képviselő eljárási cselekményeit ill. nyilatkozatait a Pécsi Önkormányzat és a Pécs Holding Zrt. mellett - teljes körű támogatásunkat élvezve - a mi nevünkben is teszi.

Nyilatkozatunkat elsősorban azért tesszük, mert a most felszínre került "problémákat" korábban már mi is többször jeleztük, így nyilvánvaló hogy most sem mi csatlakoztunk valamilyen "sanda" érdekből a Pécsi Önkormányzathoz.

Legelső helyen szeretnénk megköszönni Dr. Páva Zsolt Polgármester Úrnak, hogy kezdeményezte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. stratégiailag kiemelt társasággá nyilvánítását. Nem titok, hogy Polgármester Úrtól függetlenül, az elmúlt egy év során mi magunk is folyamatos megkeresésekkel éltünk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felé abból a célból, hogy mint az ÁPV Rt. jogutódja, hozzon intézkedéseket egy, a Zsolnay számára megfelelő védőháló biztosítása céljából. Mi ugyan más megoldási módot javasoltunk, de a gyár biztonságának biztosítására jelenleg a stratégiailag kiemelt státusz is megnyugtató lehetőségként szolgál. Polgármester Úr, illetve a város jogi képviselője az elmúlt napok során több alkalommal is személyesen tájékoztatott bennünket és a kéréseinket is figyelembe véve tette meg lépéseit. A Zsolnay gyár államosítás utáni történetében először állnak egymás mellé ilyen jelentőségű ügyben a városi vezetők és családtagok, reméljük ez a konstruktív együttműködés a későbbiekben ennél előremutatóbb ügyekben is folytatódni fog.

Fenti nyilatkozatot kizárólag a saját nevünkben tesszük.

Pécs, 2016. április


     Mattyasovszky Zsolnay Zsófia
     dr. Mattyasovszky Zsolnay Viktor
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.