OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 27., szerda 11:00

Ezer eurós díj a legkiválóbb magyar jógaoktatónak
    Budapest, 2016. április 27., szerda (OTS) - Idén májusban első alkalommal kerül átadásra a keleti kultúra és a hazai jógaoktatás egyik jeles képviselője, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (www.bhf.hu) által alapított Jógarádzsa Kiválósági Díj (www.jogaradzsa.hu).  A kezdeményezés célja, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesítse azokat a magyar jógaoktatókat, akik hitelesen közvetítik a több ezer éves múltra visszatekintő jóga gyakorlatait, elveit és értékeit.

    Az évente kiosztásra kerülő, 1000 euróval járó Díjra azok az oktatók jelölhetők, akik nemcsak a testgyakorlatok átadásában emelkednek ki, hanem a jógatermek falain kívül, hétköznapi életükben is megvalósítják a jóga örökérvényű elveit. Az Díj életre hívásával az alapító Főiskola azt kívánja elősegíteni, hogy méltó figyelmet és elismerést kapjanak a jógának - ennek a test és a lélek harmóniáját szolgáló tevékenységnek - a magas szintű művelői, azok, akik a jóga mestereként képesek megújulást, szemléletváltozást hozni mások életébe.

A Díj odaítélésének aktív részese a sok tízezer tagot számláló magyar jógás közösség, hiszen nemcsak az ajánlás, hanem a végső döntés is a kezükben van. Az idei évben a magyar jógagyakorlók közösségének jelölései alapján az alapító Főiskola Alkalmazott és Elméleti Jógatudomány Tanszékének tanáraiból álló szakmai bizottság 5 oktatót választott ki és kért fel a jelölés elfogadására. Bár mind az öt jelölt egyaránt méltó lenne a Díjra, de hogy végül ki kapja meg, és ki lesz jogosult előző évi tevékenysége alapján a "Jógarádzsa" cím viselésére, és a pénzdíj átvételére azt a jógás közösség által 2016. május 4-ig leadott internetes szavazatok döntik el. Bárkinek, aki jógázik, lehetősége van szavazni a www.jogaradzsa.hu/szavazas oldalon, ahol a jelöltek is alaposan megismerhetők.

Az eredményhirdetés és a Díj átadása ünnepélyes keretek között történik 2016. május 8-án 14:00 órakor az első alkalommal megrendezésre kerülő Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválján (www.yogafest.hu).
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.