OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. január 20. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 14., csütörtök 12:40

Erre számíthatnak a kereskedők
    Budapest, 2016. április 14., csütörtök (OTS) - 1000 fő megkérdezésével készített kutatást a Kereskedelmi Marketing csapata, miután az országgyűlés eltörölte a vasárnapi boltzárat. A válaszokból kiderül, mire számíthatnak azok az üzletek, amelyek most újra kinyitnak.

    A válaszadók 22 százaléka állította, hogy a vasárnapi boltzár egy éve alatt kevesebbet költött az üzletekben. Ha az emelkedő kiskereskedelmi forgalom mellett ez a kiesett bevétel is megjelenik a boltokban, nagyon jó évre számíthatnak a kereskedők. Főként, hogy a megkérdezettek 13 százaléka mondta, hogy a ruhaneműk legnagyobb részét (80 %-át) vasárnap vásárolta, az élelmiszereknél ez az arány majdnem 10 százalék. A piac tehát komoly dilemma előtt áll. Kukucska Róbert, a J. Press tulajdonosa is így fogalmazott: "Szakmailag és üzletileg jó döntésnek gondolom a vasárnapi bolt újranyitásokat, ám magánemberként támogattam a munkatársaimat azzal, hogy nem dolgoznak." A J. Press egyébként annak ellenére, hogy minden üzletük zárva volt vasárnap, 2015-ben 8,9 %-ot növekedett.

Egy jó kereskedőt nem lehet meglepni

"A felmérésekből és személyes interjúkból jól látszik, hogy a nyereséges működéshez, a nagyobb forgalomhoz és profithoz elengedhetetlen, hogy gyorsan tudjunk reagálni a piac változásaira" összegzett Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing vezetője. "A változás lehet egy új törvény vagy szabályozás, de lehet a vásárlói szokások átalakulása. Aki vevőszerző akciókkal, az eladók folyamatos képzésével és aktuális piacismerettel időben tud válaszolni az igényekre, annak nem jelent gondot egy ilyen változás. Mi ebben segítjük a cégeket a képzéseinkkel és tanácsadásainkkal."

A kutatás anyag letölthető innen:
http://nagykermarketing.hu/files/kutatas/Boltzar_Kutatas_2016_04_14.docx
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.