OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 20. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2016. március 24., csütörtök 13:30

LÁTHATÓVÁ TENNI A LÁTHATATLANT - A spirituális szépség megújítása a művészetben, a lourdes-i stációk
    Budapest, 2016. március 24., csütörtök (OTS) - Maria de Faykod magyar származású szobrászművész különleges fotókiállítása nyílt meg március 23-án a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában. A Béres Alapítvány támogatásával megvalósuló, egyedülálló kiállítást - melynek elsőként Esztergom ad otthont - Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár nyitotta meg. A megnyitón köszöntőt mondott Rezi Kató Gábor, a Vármúzeum igazgatója, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és dr. Székely János az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160324_001.jpg

Maria de Faykod küldetése, hogy megfejtse, mi az a halhatatlan erő, ami munkál bennünk, emberekben. Ezt a spirituális energiát faragja márványba, szobrai sokak hitét erősítették már meg, vagy adták vissza. Legismertebb, világhírű munkája a 2008-ban Lourdes-ban felavatott, több mint száztonnányi carrarai márványból készült, tizenhét stációból álló Keresztút. Ez a lourdes-i Keresztút a Béres Alapítványnak köszönhetően Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig címmel Magyarországon is láthatóvá válik a szobrászművész saját maga által készített fotóin keresztül.

Béres Klára, az Alapítvány elnöke így fogalmazott: "Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor lourdes-i zarándoklatunk során megláttam, ahogy egy tolószékben ülő fiatal fiú megérinti Jézus kezét Maria de Faykod Keresztútjának egyik stációjánál. Láttam a fiú kőujjakra fonódó ujjait, némán imát rebegő ajkait, láttam átszellemült arcát, és pontosan tudtam: a fiú nem a hideg, élettelen márványt érinti, hanem a köztünk élő Megváltót, akit ez a lenyűgöző alkotás odavitt hozzá. Az a fiú ott - egészen biztos voltam benne - elérte Istent. Megtiszteltetés volt számomra, hogy 2014 húsvét nagyhetében megismerkedhettem e rendkívüli hatást kiváltó mű alkotójával. Most pedig nagyon boldog vagyok, hogy a lourdes-i Keresztutat bemutathatjuk Magyarországon".

A fények és a különböző szögekből készült felvételek segítségével Maria de Faykod feltárja és bemutatja alkotásának összetett kifejezéstartalmát: szobrain és a szobrokról készített saját képein keresztül a láthatatlan láthatóvá válik. A képek megszólítják a nézőt, interakcióra késztetik, látni "tanítják".

"Maria de Faykod művészete nemcsak az örök történet szoborba álmodását jelenti, de ő még a dimenziók játékával is képes újat alkotni, a térbe zárt pillanatot megmutatni. Esztergom Magyarország ősi, világi és vallási központja. A Bazilika, a magyar zarándokút közelsége, a királyi vár és palota egykori központi nagyterme tökéletes helyszín egy olyan alkotó művei számára, aki maga is a tökéletességre törekszik. Örülök, hogy Magyarországon elsőként nálunk találkozhatnak e fotókiállítással." - mondta a megnyitón Rezi Kató Gábor, az Esztergomi Vármúzeumának igazgatója.

A Béres Alapítvány támogatásával megvalósuló, egyedülálló fotókiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában április végéig látható. Ezt követően Pécsett, majd Máriapócson és ezt követően Székesfehérváron is megtekinthetik az érdeklődők.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.