OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 20. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2016. március 10., csütörtök 15:55

KIT SZERETTEK ŐK? Nők a '48-as férfiak oldalán
    Budapest, 2016. március 10., csütörtök (OTS) - A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum Pulszky-szalonjának 2016. március 16. 17.30 órakor kezdődő rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi időket formáló férfi hőseinknek.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160310_001.jpg

Milyen szerepet játszottak ezek az asszonyok férjeik oldalán 1848/49-ben? Elsősorban Petőfi Sándor, Batthyány Lajos és Kossuth Lajos hitveseinek alakját vizsgáljuk meg alaposabban, de érintjük még más, ismert személyiségek feleségeit is, többek között Jókainé, Damjanichné vagy a többi aradi özvegy sorsát felvillantva.

Ebből a különleges alkalomból előhozzuk a raktárból Kossuthné esküvői zsebkendőjét és Jókainé egyik ruhaderekát, de kiállítunk néhány eredeti fényképet a már idősödő Batthyánynéről vagy húgáról, az egykori szépségről, Zichy Karolináról, illetve a férje emlékét haláláig őrző Damjanichnéről és a korszak egyik legismertebb színésznőjéről, Jókainé Laborfalvi Rózáról.

Ajkay Alinka irodalomtörténésszel, a Szendrey-napló legújabb kiadásának szerkesztőjével, valamint Hernády Zsolt történésszel a múzeum történész-szakmuzeológusa, M. Lovas Krisztina beszélget majd.

http://mnm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.