OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. február 17., szerda 16:26

A Cargill megszünteti inputanyag-értékesítését Közép-Kelet-Európában, hogy felvásárlási üzletágára fókuszálhasson
    Budapest, 2016. február 17., szerda (OTS) - Magyarországi tevékenységének alapos átvilágítását követően a Cargill felhagy az inputanyag-értékesítéssel, és 2016. május végéig teljesen megszünteti ezt a tevékenységét. Ez a változás a Cargill magyar, román, orosz, szlovák, ukrán, bolgár és lengyel üzleteit érinti. A jövőben a cég a gabona- és olajos mag felvásárlásra és kereskedelemre kíván összpontosítani ezeken a piacokon.

    Ez a változás régiós szinten mintegy 180 alkalmazottat érint, akik jelenleg ezzel a tevékenységgel foglalkoznak. Az országonkénti pontos létszám a munkavállalók érdekképviseletével történő egyeztetések függvénye, melyek már megkezdődtek.

A Cargill nagy múltú és hírnevű vállalat, a világ egyik vezető gabona- és olajos mag felvásárló és kereskedő cége, mely továbbra is elkötelezett abban, hogy versenyképes megoldásokat nyújtson ügyfeleinek Kelet-Európában. A vállalat erősíteni fogja felvásárlási és üzleti pozícióit, célja a felvásárlási volumen és piaci részesedés növelése.

Annak ellenére, hogy a Cargill inputanyag-értékesítési üzletága több-kevesebb sikert elért Kelet-Európában, a felvásárlás és inputanyag értékesítés közötti szinergiákat a vállalat nem tudta megfelelően kihasználni.

Magyarország és a fekete-tengeri régió kulcsfontosságú a Cargill stratégiai növekedése szempontjából, ezért a vállalat tovább erősíti meglévő befektetéseit és működését ebben a régióban, ide értve kikötői hálózatát és olajos mag feldolgozó üzemeit. A Cargill továbbra is elkötelezett marad a közép-kelet-európai régió és annak mezőgazdasági szektora iránt. Ez a változás lehetővé teszi, hogy a vállalat arra összpontosíthasson, hogy mind gazdálkodó, mind kereskedő partnereinek bizalmát elnyerje, és a felvásárolt gabona és olajos mag volumen növelésével erősítse pozícióit.

A Cargill azonnal megkezdi inputanyag-értékesítési tevékenységének leépítését, de a következő néhány hónapban még kiszolgálja ügyfeleit.

A világ többi részén a Cargill számos szolgáltatást kínál a gazdáknak, többek között az inputanyag-értékesítést is, melyet a mai bejelentés nem érint.

###

A Cargill élelmiszeripari, mezőgazdasági, pénzügyi és ipari termékeket és szolgáltatásokat kínál világszerte. A gazdálkodókkal, ügyfelekkel, kormányzatokkal és közösségekkel együtt segítünk az embereknek a gyarapodásban 150 éves tapasztalatunkat és tudásunkat felhasználva. 70 országban több mint 150 000 munkatársunk elkötelezett a világ felelős élelmezésében, csökkentve ökológiai lábnyomunkat és fejlesztve azokat a közösségeket, amelyekben élünk és dolgozunk. További információért kérjük, látogasson el a Cargill.com oldalra és News Center-be.

Kapcsolattartó: Makai Szabolcs, elnök-vezérigazgató, Cargill Magyarország Zrt.,
telefon: 36-1-236-1400.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.